Har du en Gravatar?

Gravatar, hva er det? Gravatar er Globally Recognized Avatars. Det vil si en avatar som er knyttet til din epost-adresse. Denne avataren vil benyttes på alle de websidene som støtter Gravatar. Det er flere forskjellige blogg-programvare som støtter gravatarene. Gravatar er like genialt som det er enkelt. Registrer deg på websiden til Gravatar, last opp en avatar og vips så har du en Gravatar som vil bli benyttes på alle websider som støtter det. Det vil si at hvis du legger igjen en kommentar i f.eks en WordPress-blogg, i forumet til WordPress.org eller lignende, vil Gravataren din automatisk lastes fra serverne til Gravatar.

I utgangspunktet er det vel ikke akkurat livsnødvendig å ha en Gravatar, men det er det ikke å ha en avatar på mitt eget forum på prat.kak.net heller. Men det gjør det litt mer personlig når man har en (Gr)avatar. Det gjør det også utrolig mye lettere å kjenne igjen kommentarer og meldinger fra andre personer. WordPress 2.5 støtter Gravatar «rett ut av boksen», men det er ikke alle temaer som viser dem automatisk. Standard-temaene som følger med WordPress 2.5 viser selvfølgelig Gravatar. Mitt Mandigo-tema gjorde det ikke, men det var ikke mer enn en liten php-linje i koden som skulle til. Bruker du selv WordPress 2.5 og lurer på hvordan du skal få ditt eget tema til å vise Gravatar? Let etter «get_avatar» i Standard-temaet som følger med WordPress og kopier «get_avatar»-linja inn på samme sted i ditt eget tema! Gravatar er standard på 80 x 80 pixler, men du velger selv (i nevnte php-linje) hvor store du vil at Gravatarene skal være i din egen WordPress-webside. Her hos meg har jeg valgt å bruke 32 x 32 pixler.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/10/har-du-en-gravatar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.