Graving over alt i distriktet

Nå virker det rett og slett som om Fredrikstad kommune har bestemt seg for å grave absolutt over alt. De er ikke mer enn ferdig ett sted før de begynner på et annet sted. Enda værre er det at de starter på ett nytt sted uten å være ferdig det første stedet. Det vil si at vi har graving over alt i distriktet om dagen. Ekstra ille er det i Fredrikstad sentrum. I tillegg til gravingen på Trara ved Røde Mølle og rundt Glade hjørnet og Torvbyen som gjør at vi må kjøre bussrutene våre litt alternative veier rundt byggene, har de nå startet på ett stort prosjekt i Apenes-fjellet. Det har resultert i at de har sprerret av store deler av Gunnar Nilsens gate mellom det nye Radisson SAS-hotellet og veien opp til Apenes-fjellet.

Det vil si at parkeringsplassene på begge sidene av Gunnar Nilsens gate er borte vekk. Parkeringsplassene nærmest Apenes-fjellet er nå en byggeplass og er sperret inne med store betonggriser og høye vegger. På den andre siden var det i første omgang bare satt opp en mengde parkering forbudt-skilt nedover hele gata. Det skulle i utgangspunktet være nok, hvis folk var obs på de nye skiltene og respekterte dem. Men det gjorde dem selvfølgelig ikke. Hver eneste dag har vi opplevd at det er personer som har parkert og dermed redusert de to filene vi hadde til en eneste fil. Hvordan tror du det utarter seg i rushtrafikken? Det blir selvfølgelig det totalte kaos. Jeg har personlig jaget bort opptil flere som tydligvis ikke har fått med seg de nye skiltene.

Nå har Fredrikstad kommune prøvd å sette opp bukker og sperrebånd nedover hele gata for å prøve å gjøre de parkerende bilistene oppmerksom på at det er noe ekstraordinært i gata om dagen, men det har heller ikke fjernet problemet helt. Jeg måtte jage bort en parkert dame senest i går. Som om ikke det var nok, har anleggsarbeiderne de to siste dagene innsnevret den allerede smale gata ytterligere. Helt nederst mot Radisson SAS-hotellet har de satt opp enda flere betongriser og sørget for at det bare var en eneste fil igjen. Der nede var det i grunn trangt nok fra før pga en sving vi måtte ta for å komme inn i det nye "kjøremønsteret". Derfor ble det bare til at man måtte stå og vente på tur for å passere den utrolig smarte flaskehalsen. Men denne flaskehalsen er heldigvis bare midlertidig. Men det nye kjøremønsteret i Gunnar Nilsens gate må vi nok leve med en stund fremover. Det skal nemlig sprenges ut ett nytt parkeringsanlegg i Apenes-fjellet.

Den senere tid har de også begynt å grave ute ved bakeren på Skjærhalden. Såvidt jeg forstod skulle de bytte ut vann- og kloakkrørene opp i bakken forbi lensmannskontoret. Det vil si at vi har 2 gravemaskiner og minst en lastebil eller dumper stående der ute hele tiden. I går var det i tillegg ett vogntog som hadde parkert for å losse av store mengder med bygningsmaterialer. Jeg måtte derfor kjøre bussen mot kjøreretningen i rundkjøringen og i retning Spar. Deretter rygge tilbake for så å kjøre opp bak Oslofjordekspressen som allered var plass for 14:20-avgangen. Jeg skulle kjøre 14:25. I var det ingen vogntog på Skjærhalden, men en dumper hadde parkert fremst i busstoppet med Oslofjordekspressen bak. Dermed var det ikke annet å gjøre enn å parkere mot Torvet i selve rundkjøringen.

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/10/graving-over-alt-i-distriktet/

1 kommentar

    • Kim11 april, 2008 kl 21:46

    Graving ja. NÅ begynner det å bli et høl.. Begynte tidlig i vinter og jeg trodde det skulle være over tidlig men virker som de har planer om å grave opp hele byen.. – Graver dem mer nå blir Fredrikstad norges nye Amsterdam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.