Savner ikke brusen!

Nå er det litt over en måned siden jeg sa farvel til brus. Jeg angrer ikke ett sekund. Ikke nå lengre ihvertfall. Men det er ikke til å stikke under en stol at den første uka, spesielt de første dagene, var ille. Jeg hadde abstinenser, vondt i hodet og i generelt sett dårlig humør. Man skulle kanskje ikke tro at man skulle reagere slik bare for at man har slutta å drikke brus. Men det er kanskje værre med Cola enn andre typer brus? Ikke vet jeg. Nå har jeg ihvertfall klart meg en måned uten brus. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal klare flere.

Jeg savner overhodet ikke det å drikke brus. Jeg har ikke blitt nevneverdig fristet til å drikke brus heller. Jeg har takket høflig nei til brus når jeg er borte hos folk. De titter litt rart på meg, men det kan jeg leve med. Vil du bare ha vann? Ja, jeg klarer meg utmerket med vann. Nå drikker jeg vann fordi jeg er tørst, ikke fordi jeg skal kose meg med drikken. Ihvertfall ikke vannet. Hvis jeg skal kose meg med noe annet tar jeg en kopp te eller ett glass øl. Jeg sitter og nyter en alldeles fortreffelig Three Hearts Halländska Svagdricka her og nå.

Bare det å slippe å måtte stå opp flere ganger midt på natta for å tisse er en stor befrielse. Det er utrolig deilig å ikke få stykket opp nattesøvnen pga dobesøkene! Du skal ikke se bort fra at tennene mine jubler over mangelen av brus også. På sikt håper jeg at det også vil ha en positiv effekt på vekten, men jeg må sikkert gjøre flere tiltak for at det skal ha den effekten jeg håper på. Jeg har som sagt allerede skiftet ut frokosten med frukt, noe jeg spiser frem til lunsj. Lunsjen min skal optimalt ikke være før kl 12, men med de skiftplanene jeg kjører er ikke det alltid så lett å få til. Så lunsjen blir når den blir.

Hvor store forandringer det blir på kosten fremover er nok litt uvisst for øyeblikket. Det er ikke bare meg det er avhengig av. Men vi begge må finne en løsning som vi begge både kan leve med og kose oss med. Jeg er overhodet ikke noe interessert i å kun spise for å eksistere. Det skal være litt kos også. Men vi faser mer eller mindre ut pose- og pulver og erstatter dette med sunnere alternativer. Den siste uka har jeg tatt min nye wok i bruk og laget litt kinesisk mat.

Det startet først med at jeg skulle lage min kyllingsnadder. Det er i grunn det samme som biffsnadder, men med kyllingfilèt isteden. Men den tilhørende bearnaise-sausen er ikke akkurat slankekost. Derfor ble kyllingsnadderen til Szechuan Sweet & Sour med kylling. Den ble laget på følgende måte: Hakket løk blir først tilsatt i wok, stekes en liten stund før du tilsetter kyllingfilèt i biter, marinert i Sweet Chili marinade. Kyllingfileèten gjennomstekes nesten helt før du tilsetter vannkastanjer og bambusskudd i skiver. Dette surrer litt i wok’en før du til slutt tilsetter paprika i de fargene du selv ønsker i biter til slutt. Dette skal få lov til å surre litt i wok’en før du tilsetter Uncle Ben’s Szechuan Sweet & Sour sausen, ta to glass. Dette serveres med ris, Kikkoman-saus må selvfølgelig til. Jeg har også prøvd med Indian Curry-sausen til Uncle Bens, den var god den også, men på ingen måte så god som Szechuan Sweet & Sour. Etterhvert har jeg lyst til å prøve meg på diverse smaker i "paste-form". Det vil si på samme måte som de smakssetter sausen når du kjøper kinamat ute!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/11/savner-ikke-brusen/

9 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Drea11 april, 2008 kl 23:12

  Jeg liker ikke brus, faktisk. Heldige meg! 🙂

  • kak11 april, 2008 kl 23:14
   Forfatter

  Liker du ikke brus? Er du snål eller? 😉 hehe

  Hva er det du liker da?

 1. Liker heller ikke brus 😉 lenger, har du holdt opp en stund oppdager du hvor søtt, klissete og tørstende det er.
  Vann fra springet, kaffe, øl eller vin er mye bedre.

  • Organa11 april, 2008 kl 23:42

  Grattis!

  Hvor mye brus drakk du egentlig før? Kort oppsummert altså, jeg så du skrev abstinenser og 2 halvlitere på jobb og så surret jeg videre, det er fredag, og jeg multitasker. På en måte. Og hvordan kunne du drikke Grans? :S

  • kak11 april, 2008 kl 23:52
   Forfatter

  2 halvlitere med brus på jobb var nok bare litt av det jeg drakk. Jeg har ikke noe nøyaktig antal liter jeg drakk hver dag. Men vi var 2 her om å drikke opp omlag 4 kasser brus i uka. Resten av regnestykket ønsker jeg rett og slett ikke å ta. Inntaket av brus var rett og slett grusomt stort. Derfor valgte jeg å gjøre noe drastisk med det.

  Hvorfor jeg drakk Grans Cola X? Det er det flere årsaker til. Jeg drakk for mange år tilbake Coca Cola, men gikk over til Tab X-tra, men så gikk jeg over til Pepsi i sammenheng med at de solgte kassevis med glass-Pepsi i Sverige, noe de etterhvert sluttet med fordi de måtte betale royalties til Pepsi Co. Deretter husker jeg ikke alle detaljene, men jeg endte etterhvert opp med å kjøpe 4 pack med Tab X-tra til 29,90 hos Kiwi, min lokale butikk. (Årsaken til at jeg gikk over til sukkerfri den siste gangen, var fordi min andre halvdel hadde blitt diagnostisert med diabetes. Derfor var det av praktiske grunner vi begge drakk sukkerfritt.) I denne perioden hadde jeg ikke bil, og det var uaktuelt å handle noe annet sted. Siden man drakk i litt store mengder, var det også viktig å få brusen til en ok pris.

  Etterhvert sluttet Coca Cola å produsere Tab X-tra i 4 pack, noe som resulterte i at det ble svinedyrt å kjøpe Tab X-tra. Når jeg da først skulle finne et annet alternativ, valgte jeg å gå for Grans Cola X til 5 kroner for 1,5 literen hos Rema 1000. Jeg hadde da selvfølgelig smakt Grans Cola X på forhånd og syntes den smakte veldig godt, til å være en «ikke-coca-cola-eller-pepsi-variant».

  Derfor var ikke økonomien oppi det hele noe særlig stort argument å slutte å drikke brus. Det hadde mer med den enorme mengden av (klissen) usunn væske man helte i seg dag etter dag. Problemet med brusen var at den slukket ikke tørsten, du ble bare enda mer tørst på mer brus.

  Nå som jeg bare drikker vann drikker jeg når jeg er tørst, og drikker mye mindre mengder enn før.

  Graylady har nok rett i at hvis man bare har drukket vann en stund, vil man nok synes at brus er fryktelig søtt, klissete og tørstende.

  • Organa12 april, 2008 kl 00:14

  Så flink du (dere?) var som sluttet da! Vann er det aller beste! Helt sikkert.

 2. Tennene dine er nok fornøyde nå ja 😉 drikker mye vann jeg også, har ikke noe problem å velge vann til middag, kvelds, lunch, you name it! til og med på kompisbesøk kan det falle meg inn å spørre om et glass vann istedet for brus. Men for all del, jeg tar et glass brus en gang i blant også, skal ikke skryte på meg så altfor mye 🙂

  • Laila12 april, 2008 kl 17:59

  Grøss, dette virker som tortur for meg. Hva er vel livet uten Cola?!

  • kak12 april, 2008 kl 18:51
   Forfatter

  På sikt kommer sikkert også jeg til å takke ja til brus når jeg er borte og/eller en gang i blant, men nå i starten velger jeg å være helt «avholds» for å ikke sprekke og dermed gå på en smell. Denne gangen har jeg bestemt meg for å klare å slutte å drikke brus.

  Men for all del, det er ingenting galt i å ta seg et glass en gang i blant. Men å drikke i så store mengder som det her var snakk om, er alt annet enn sunt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.