Prøver å kjøre buss om dagen også

Selv om det kanskje ikke virker slik her i bloggen, så er jeg faktisk full jobb om dagen og kjører buss ved siden av alt de andre jeg styrer med. Egentlig har jeg ikke hatt tid til å være på jobb de siste ukene, men skal det bli noe penger inn på kontoen, så må jeg nok jobbe. Men det er utrolig deilig å endelig være ferdig med min gamle leilighet på Veum etter at jeg leverte tilbake nøklene til huseieren i går! Da kan jeg konsentrere meg 100% om min nye leilighet. Det er mye som skal gjøres, mange valg og vurderinger som skal gjøres. Mange av dem er kanskje bagatellmessige, men de skal allikevel tas. Hvilken høyttalerkabel skal jeg ha til bakhøyttalerne mine f.eks? Hvor tykke? Hvilken farge? Holder det med 1,5 mm2 eller bør jeg opp på 2,5 mm2? Hvis jeg klarer meg med 1,5 mm2 kan jeg nemlig få dem i svart. Og det er jo rimelig praktisk på tanke på at veggen høyttalerne skal monteres på er svart!

Jeg har en rull med 1,5 mm2 høyttalerkabel fra Biltema liggende her, restene etter at Anders monterte høyttalerne i sin Skoda Felicia. Men den er transparent og blir derfor kobberfarget. Det er uten tvil den fargen som kommer til å synes mest på veggen i stua. Hvis jeg hadde valgt hvit kunne jeg strekt den ene bak den ene Billy-hylla og den andre i hjørnet, men det mest praktiske hadde vært med svart kabel. Det er mulig det også finnes, men jeg har ikke sett kabellister i svart enda. Noen som har sett det noe sted? Det hadde vært praktisk for å «skjule» kablene ned fra bakhøyttalerne mine! Men det var bare en liten ting.

I tillegg kjøres oppvaskmaskinen flittig om dagen, for alt skal en tur innom der for å vaskes før det skal settes i skap og legges i skuffer! Og på tanke på hvor mye glass jeg faktisk har, er det en jobb som tar laaang tid! Men tilbake til poenget med dette innlegget: Selv om det ikke virker sånn, så kjører jeg buss om dagen. Selv om det har vært en del dager som har gått med til kompentanseløftet i det siste. Og det blir nok ikke noe mindre fremover, på tanke på at vi har startet opp med informasjonsmøtene «Modul 0» i kveld. Men siden jeg ikke har hatt noe særlig å «skrive hjem om» fra bussen i det siste, så har det gått rimelig knirkefritt for seg.

Jeg hadde dog en liten opplevelse her om dagen! På vei over brua mellom Spjærøy og Asmaløy løsner plutselig det innvendig bakspeilet, detter ned og knuser! Det var mildt sagt litt av et bråk! Dette er noe jeg aldri har opplevd før. Jeg har knust speil før, men det har vært venstre bakspeil, men det er jo montert utenpå bussen. Det er jo vanligvis ingen grunn til at det innvendige bakspeilet, som vi bruker til å se hva som foregår bak i bussen, skal knuse. Men nå har jeg altså opplevd det også! Jeg ringte til verkstedet og bestilte nytt speil på bussterminalen, men jeg måtte kjøre ut til Skjærhalden og hele veien tilbake til Fredrikstad uten dette speilet. Da merker man hvor mye man faktisk bruker dette speilet!

Plutselig var jeg helt «blind» på hva som foregikk bak i bussen, ante ikke hvem som skulle av, hvor i bussen noen skulle av og om alle hadde kommet seg av. Det eneste jeg kunne se fra min vanlige sitteposisjon var om det var noen på vei ut i døra eller ikke. For å løse dette midlertidig måtte jeg sette på parkbremsen og snu meg rundt «veggen» bak meg. Jeg kan jo ikke bare lukke igjen dørene uten at jeg aner om det er flere som er på vei ut eller ikke. Det hadde det blitt litt ramaskrik ut av, tenker jeg! Heldigvis var det ikke så mye passasjerer som skulle av og på bussen på turen tilbake til Fredrikstad. Vel fremme på bussterminalen fikk jeg montert ett nytt speil, noe annet hadde vært helt uaktuelt på 15.20-turen til Vesterøy som vanligvis er full.

Jeg fikk ikke tatt noen bilder av bussen jeg kjørte på andre del av skiftet mitt idag, men Volvo 8700 med internnummer #168 hadde gått knappe 250.000 kilometer. Kan ikke huske sist jeg kjørte en buss som hadde kjørt så lite! Vanligvis har bussene jeg kjører gått i overkant av 1.000.000 kilometer! Da kan man vel  trygt si at bussen er godt innkjørt! Siste tur på skiftet idag måtte en annen sjåfør kjøre for meg, slik at jeg rakk hjemom for å skifte, ta meg en matbit og komme meg opp til gamle BI på Grålum for informasjonsmøtet «Modul 0»! Nå skal jeg ikke kjøre buss før på fredag igjen, i mellomtiden er det moduler og en fridag som står for døren!

Når jeg startet pakkingen før jeg flyttet var skoene mine det første jeg pakket ned. Det ble mildt sagt ganske mange pappesker med sko skal jeg si dere. Jeg lot bare to par stå igjen, det var ett par hvite Adidas Superstar og mine lilla Converse All Star par som dere ser bilder av nedenfor! Jeg har derfor brukt de lilla Converse All Star parene både på jobb og fritid i sommer. Men under selve flyttingen av hvitevarer og møbler forrige helg ble Adidas Superstar’ene brukt. De lilla Converse All Star parene har derfor fått kjørt seg i sommer, som de også begynner å bære preg av. Men det er jo da de virkelig begynner å bli gode å gå i, og har den «look’en» de skal ha. Mener nå jeg da.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/08/31/prover-a-kjore-buss-om-dagen-ogsa/

1 kommentar

  1. Vanligvis kjøper man bare hvite kabellister og gir de et pent strøk med sort (eller annen farge) maling for å få det mer usynlig på veggen. Tykkelse på kabelen bør stort sett avgjøres av hvor store høyttalere du har (og hvor høyt du spiller), men kabellister er det alltid fint å ha uansett (for HDMI, nettverk, etc!). Jeg vil vel anbefale 2.5mm om du har muligheten iallfall.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.