Måtte kjøre omvei med nattbussen pga husbrann

I går kjørte jeg ordinær rutebuss fra kl 17:30 frem til 23:40. Siden jeg skulle kjøre hjem deltakere fra den rusfrie ungdomsklubben 3:16 på Østfoldhallen i pausa ved midnatt, valgte jeg å kjøre over til garasjen kl 20:30 for å fylle diesel og ta utvendig vask av bussen. Selv om jeg havnet bak en annen buss som også skulle igjennom vaskehallen rakk jeg tilbake til bussterminalen for 21:00-avgangen til Skjærviken. Etter siste tur til Skjærviken kl 23:00 var det bare å kjøre opp til Østfoldhallen for å ta med alle ungdommene som skulle til Lisleby-sentrum-Oredalen-Ambjørnrød. Siden den siste gikk av på den siste busstoppen før der jeg bor, benyttet jeg anledningen til å ta ett kvarter hjemme i natt! 🙂

Fra kl 01:00 var det nattbusskjøring, den første turen til Veum og den andre turen kl 01:30 til Lisleby. Som jeg ble forespeilet på forhånd var det overhodet ingen passasjerer på disse to turene. Må si det er ganske kjedelig å tomkjøre en times tid på natterstid. Men er det ikke passasjerer, så er det ikke passasjerer. Ruta må kjøres uansett. Kl 02:05 skulle jeg kjøre nattbuss til Engelsviken-Manstad-Saltnes-Tomb-Råde, og her var det brått en del som skulle være med! De siste passasjerende gikk dog av ved Spetalen Skole i Saltnes, og jeg tomkjørte derfor til Tomb-Råde før jeg returnerte til Fredrikstad på riksvei 110. Siste tur kl 03:15 gikk til Skjærviken over Begby, med retur til Sellebakk hvis det var passasjerer. Det var i grunn ganske mange med på denne turen også, men det kan nok ikke sammenlignes med det trøkket jeg hadde på nattbussen rett før jul. Men det er kanskje ikke så rart, det er nok mange flere ute på byen i julebordsesongen enn det er i begynnelsen av februar.

Men på vei ut av sentrum ved St.Croix-undergangen måtte jeg vike for brannbil og politibiler som kjørte med blålys i retning Fredrikstad-brua. Når jeg kom til yx-stasjonen rett før Borge skole så jeg brått hva uttrykningen gjaldt. Ett hus i Haldenveien 80 stod i full fyr og veien var sperret av. (Les om brannen på f-b.no!) Jeg hadde da ikke annet valg enn å stoppe bussen og gå ut og spørre en av politimennene om det var noen mulighet for å passere da jeg skulle til Kjølshunn og Skjærviken. Det var det ikke noen mulighet for, da det var ekstremt varmt akkurat i svingen der huset brant. Etter å ha fått dirigert bort personbilene som hadde samlet seg bak bussen, fikk jeg hjelp av samme politimann til å rygge bussen tilbake og inn på bensinstasjonen, slik at jeg kunne kjøre en liten omvei. (Politimannen gikk bak bussen og sørget for at ingen befant seg bak bussen.) For å komme meg de få meterne forbi huset måtte jeg kjøre Borgeveien til Sellebakk, da en av passasjerene skulle av ved Kjølbergskogen og kjørte videre på riksvei 111 mot Årum og kjørte over Hvetatoppen til riksvei 110. Da var jeg på rett side av brannen og kunne svinge opp mot Borge skole og ned til Kjølshunn. Jeg kan forøvrig tenkte meg at bussjåføren som kjørte siste tur til Sarpsborg (med retur på riksvei 111) lurte fælt når jeg kom kjørende med nattbussen til Skjærviken på riksvei 111 i retning Sarpsborg! Etter å ha sluppet av de siste passasjerene var det bare å kjøre over Hvetatoppen mot Årum og riksvei 111 tilbake til garasjen.

Foruten denne omveien var det overhodet ingen problemer på nattbussen i natt heller. Denne gangen var det ingen som var så usannsynlig fulle at de hadde problemer med å gjøre rede for hvor de skulle heller. Jeg har hørt at noen har hatt problemer med kranglete og voldelige passasjerer tidligere, men jeg har heldigvis sluppet unna dette hittil. Skulle det bli for voldsomme eller truende situasjoner på nattbussen har vi fått beskjed om å ringe politiet og/eller kjøre rett til politistasjonen. Skiftet mitt lørdag kveld og natt til søndag skulle være ferdig kl 04:05, men pga omkjøringen var jeg ikke ferdig etter å ha parkert bussen og låst meg ut av garasjen før kl 04:40 i morges. Jeg klarer ihvertfall ikke å hoppe rett i seng når jeg kommer hjem fra jobb, så jeg var nok ikke i seng før i 6-tiden i morges. Ute av senga igjen var jeg nok ikke før i 14-tiden, men jeg hadde nok behov for de 8 timene med søvn! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/04/matte-kjore-omvei-med-nattbussen-pga-husbrann/

1 kommentar

    • Arild Kristiansen4 februar, 2007 kl 15:37

    Ja hei Ken. Man kan rekke mye i løpet av en natt enten man vil eller ikke. Heldigvis ikke ofte man får sånne hindringer på lokalt plan.Tror nok enkelte busskjåfører syns det er greit blitt på E6 med firefeltsvei. Men uansett ikke noe trøst for deg denne natteøkten. Fint du ikke får problemer med fylla til folk. Klem

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.