Etterlatt buss på Evenrød

Jeg er ikke sikker på hvor lenge denne bussen har stått etterlatt på Evenrød (Veum), men den har ihvertfall stått der en lengre periode. Jeg har kjørt forbi flere ganger og tenkt at jeg burde tatt noen bilder av den etterlatte bussen, men det har blitt med tanken. Før jeg for to dager siden stoppet og tok noen bilder med mobiltelefonen. Helt greie bilder som kan sendes som MMS og til nød legges ut her. Men jeg hadde lyst til å ta nye bilder med ett bedre kamera også. Derfor tok jeg med Fujifilm Finepix S6500fd på turen til Sverige i går, med planer om å kjøre til Solli og igjennom Veumskogen på vei hjem.

Jeg skal ikke skryte på meg å være spesielt kunnskapsrik når det gjelder busshistorie, så jeg aner rett og slett ikke hvor gammel denne bussen er. Det eneste jeg vet er at det er en Scania, bygget av Brødrene Repstad Karosserifabrikk A/S i Søgne og at den åpenbart har blitt brukt som campingbuss en periode. Nå er bussen i elendig forfatning og inventaret og interiøret er rett og slett bare skrot. Om bussen var i denne tilstanden når den delvis ble rygget inn i skogen på Evenrød, eller om den har blitt ramponert i ettertid, aner jeg ikke. Men det er trist å se en buss stå og forfall på denne måten. Nå vet jeg jo ikke om det er noen som bare midlertidig har parkert bussen her og har planer om å restaurere den, men jeg går ut ifra at det ikke er noen store planer for den.

Det hadde vært interessant å vite hvor gammel bussen er og historien til den. Hvilket busselskap som har hatt bussen og hvilke ruter den har kjørt. Det nåværende registreringsnummeret på bussen er E-15017 og den har blå oblater. Hvilket år hadde vi blå oblater sist mon tro? Gi meg gjerne tilbakemeldinger i kommentarfeltet hvis du har informasjon om denne bussen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/07/12/etterlatt-buss-pa-evenrod/

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Joakim12 juli, 2009 kl 13:47

  Mener å huske vi hadde blå oblater i 2007.

  • kak12 juli, 2009 kl 16:06
   Forfatter

  Jeg velger å sitere rhf.no:

  Dette er iallfall en identifiserbar buss. E-15017 er en Scania-Vabis B76-63 Repstad #1334. Vestoppland Bilselskap, Gjøvik, var kjøperen. Den ble reg. i juni 1968 og må dermed ha vært av de siste B76 før overgangen til B110. Den var reg. JC68620 før den fikk igjen gammelt reg. nr. E-15017. Den har vel hatt en karriere som campingbuss før den ble hensatt her.

  • kak12 juli, 2009 kl 19:55
   Forfatter

  Jeg har vært en ny tur på Evenrød i dag for å ta en nærmere titt på de blå oblatene på bussen. Tenkte ikke å ta et nærbilde av de sist jeg var oppe. De blå oblatene på denne bussen er faktisk fra 2002. Det er med andre ord ganske mange år siden denne bussen var på veiene.

  • mats13 juli, 2009 kl 09:33

  Fin buss da, eller,det har vært.
  Den er nok ganske så gammel denne bussen.
  Hadde vært moro å satt den i stand da, revet ut alt da, såklart, nytt inventar og trekk og alt. Kanskje, om mulig mer moderne motor å drivverk også. Å bruke den som feriebuss:D

  • kak19 juli, 2009 kl 21:38
   Forfatter

  Jeg siterer rhf.no igjen:

  E-15017 gikk hele sin karriere i Kolbu på ruta Lena-Lund-Eina, på slutten skolerute Lund-Lena.

  • egon10 mars, 2010 kl 10:50

  kan jeg kjøpe deler av den?

  • kak10 mars, 2010 kl 16:35
   Forfatter

  Hei egon!

  Da må du nok ta kontakt med eieren, for det er ikke meg! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.