Mistenkelig plante

På samme tur hvor jeg tok bilder av den etterlatte bussen på Evenrød, hadde jeg skodd meg for større utfordringer og tok likegodt en tur ut i skogen. På en privat vei inn i skogen fant jeg derimot en litt mistenkelig plante. Det er ikke noe jeg har vært vant til å finne i den norske skogen ihvertfall. Det første jeg tenkte på var at dette måtte være en eller annen dopplante av noe slag. Nå er ikke jeg ekspert på enten vanlige planter man finner i den norske skogen eller på narkotika for den saks skyld. Så jeg er rimelig ute på tynn is her nå, eller med gjørme til langt oppover gummistøvlene for den saks skyld.

Formen på toppen av planten fikk meg til å tenke på opium, men det er det så absolutt ikke. Bladene til planten fikk meg til å tenke på cannabis-planten hvor man får hasj og maihuana fra, men jeg kan liksom ikke få resten av planten til å ligne. Derfor henvender jeg meg til dere, hvem nå dere måtte være, hva er dette for en plante? Er dette noe man kan forvente å finne i den norske utmarka, eller er dette noe som (tilfeldig?) har blitt plantet langs denne veien? Virker jo ganske tilfeldig når det ligger såpass åpenlyst og jeg kun fant en plante. Hadde jeg funnet en hel «åker» full av noe sånt, så kunne man jo tro at det var noen som drev og dyrket dette. Men uansett så synes jeg planten var såpass mistekelig og nysgjerrig at jeg måtte ta noen bilder av den. Noen som vet hva dette er?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/07/12/mistenkelig-plante/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Joakim12 juli, 2009 kl 17:32

  Jeg har aldri sett en slik plante i norsk fauna, for meg ser det ut som en opiumsplante.

  • kak12 juli, 2009 kl 19:30
   Forfatter

  Det var som sagt min første tanke også, men det ligner ikke helt på den planten jeg fant på wikipedia. MEN, det kan selvfølgelig være en avart av noe slag. Vi får håpe det er noen som har inngående peiling på slike «mistenkelige» planter tar turen innom og deler sin kunnskap med oss uvitende! 😀

  • Aidso27 april, 2010 kl 22:22

  hei, hvor og når var det du så denne planten??
  Dette er en såkalt opsium plante en sjelden avart av opium planten.
  den er veldig sterk og rusen av denna kan sammenlignes med 20 av den vanlige.

  • Kimjoar14 mars, 2015 kl 15:40

  Hei! snublet over denne linken, og selv om denne er gammel, vil jeg bare få påpekt at dette er ikke en narkotisk plante. Planten på bildene viser store trekk med kvann (høyest sannsynlig), som tilhører Skjermplantefamilien. Dette er en plante som er meget vanlig å se i norsk natur, ofte langs kyst strøk og gress åkre bl.a.
  Her er en link til Store Norske Leksikon om Kvann: https://snl.no/kvann

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.