Bestått teoriprøve buss!

Jeg avsluttet teorikurset hos Wright Trafikkskole i går og gjennomgikk en «test-teoriprøve» på kjøreskolen. Dette var en teoriprøve hvor man ikke fikk vite hvor mange svaralternativer som var riktig i hver oppgave, og gjorde det derfor ganske mye vanskeligere enn den som man skal ta på trafikkstasjonen. Teoriprøva hos trafikkstasjonen for buss (klasse D) består av 50 oppgaver hvor ett svaralternativ er riktig pr. oppgave. Det var mulig å ha 7 feil på teoriprøven. Jeg møtte opppå trafikkstasjonen kl 9 idag, man må ikke bestille time på forhånd da det er «drop-in» mellom kl 9.15 og 13 på mandager og 8.15 og 13 på tirsdag-fredag.

Man har 2 timer til rådighet på teoriprøva, men spørsmålene gikk ganske fort og greit å komme igjennom. Jeg brukte dog litt tid på å finne noen steder på aksellastkartet. Jeg kan vel ikke si at geografikunnskapene mine er litt rustne, men kanskje derimot rustet bort? Men jeg fant frem stedene på kartet etter litt leting! Det var noen få spørsmål som jeg var usikker på, også ett par ting som jeg ikke husker å ha vært borti igjennom teorikurset. Men etter å ha brukt 39 minutter på teoriprøva fikk jeg «Gratulerer, du har bestått teoriprøven!» opp på skjermen! Jeg hadde 3 feil og var derfor godt innenfor grensen for hvor mange feil man kunne ha.

Jeg har forøvrig også sendt inn en søknad for å ta førerkort klasse C (lastebil). Jeg kommer til å stikke opp til trafikkstasjonen en av de nærmeste dagene for å ta klasse C. Årsaken til dette er at teorien er akkurat den samme på buss og lastebil, og en bestått teoriprøve gjelder i 3 år. Det vil si at jeg har 3 år på å finne ut om jeg har lyst til og/eller behov for å også ta førerkort på lastebil. Det koster bare 335,- kroner å ta en teoriprøve, og det er litt kjipt å finne ut etter 2,5 år at man også har lyst på eller trenger førerkort for lastebil.. da er det en stor sjanse for at teorien har blitt litt rusten og man må ta opp teorilesinga igjen.

Nå som jeg nettopp har vært igjennom teorien til lastebil og buss, er det like greit å ta dem begge samtidig. Med mindre det er helt uaktuelt med den andre klassen. Jeg for min del tenker litt at «det er kjekt å ha»! 😉 Jeg har idag ringt til kjørelæreren min og fortalt at teorien er bestått og at det bare er å bestille oppkjøring på trafikkstasjonen. Siden jeg har ulykkesberedskap den 22. september, kan det tidligst bli den 25. september. Kjørelæreren skal også prøve å få samlet flere som skal kjøre opp på buss for å gå igjennom sikkerhetskontroll på bussen. Ved oppkjøring får man beskjed om å utføre eller forklare et eller annet som har med sikkerhetskontroll av bussen å gjøre, og da kan det være greit å være litt forberedt!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/12/bestatt-teoriprove-buss/

2 kommentarer

  • Adam4 oktober, 2010 kl 15:57

  Hi du jeg har prøvt men ikke beståt i teoriprøve klasse D .
  Hvis du kan hjelpe meg i teoriprøve eller hvis du har somme oppgave i den prøve plz send meg imail.

  • kak4 oktober, 2010 kl 16:00
   Forfatter

  Hei på deg, Adam! Det er over 4 år siden jeg bestod teoriprøven til klasse D (buss), og jeg husker naturlig nok svært lite fra den teoriprøven! Det hadde heller ikke vært rett av meg å fortelle deg hva teoriprøven hadde inneholdt. Det eneste man kan gjøre er å lese teorien og drille nyttelastberegningene! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.