Bestått teoriprøve lastebil!

Jeg har idag tatt teoriprøva for lastebil (klasse C) hos trafikkstasjonen her i Fredrikstad idag. Det var 40 spørsmål, 160 svaralternativer og man hadde mulighet til å ha 25 feil. Det var oppgitt hvor mange riktige svar det var i hver oppgave. Fordi det kunne være fra en til fire riktige i hver oppgave, var det litt vanskeligere enn teoriprøva for buss (en riktig per oppgave). Det var også flere oppgaver som var relatert til aksellastkartet, men overraskende nok var det bare en nyttelastberegning på denne teoriprøva også. Det var flere spørsmål i sammenheng med den samme nyttelastberegningen, men bare en utregning. Jeg hadde i grunn regnet med at det ville være flere. Det var selvfølgelig ingen typiske bussrelaterte spørsmål, men mer spørsmål som hadde med last og sikring av last.

Overraskende nok var det heller ingen tekniske spørsmål om styring, bremser eller andre tekniske spørsmål. Jeg viste at de hadde prøvd å tone ned det tekniske på teoriprøvene, det er jo tross alt sjåfør man skal være, ikke en mekaniker. Men at teoriprøva var helt blottet for tekniske spørsmål, hadde jeg ikke trodd. Jeg brukte litt lengre tid på denne teoriprøva og var ferdig etter 48 minutter (39 på bussteorien, man har 120 minutter til rådighet) og hadde 16 feil. Det vil si at jeg bestod med en forholdsvis grei margin denne gangen også! 16 av 25 mulige feil er ikke galt! 🙂 Da har jeg 3 år på å finne ut om jeg har behov for og/eller har lyst til å fullføre førerkort for lastebil. Da har jeg ihvertfall åpnet døra og har den stående på gløtt, istedenfor å bare ta teorien på buss nå og kanskje måtte gjenoppfriske teorien om noen år.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/14/bestatt-teoriprove-lastebil/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.