Historisk pole for Kimi Raikkonen i Frankrike

Det går mot det siste Frankrike Grand Prix på Magny-Cours-banen i Frankrike i morgen. Bernie Ecclestone har i lang tid vært interessert i å fjerne Magny-Cours fra Formel 1-kalenderen. Årets løp blir det siste. Frankrike Grand Prix derimot kan komme tilbake, Bernie Ecclestone ønsker seg gjerne ett gateløp i Paris. Under den første testen på fredag var Felipe Massa raskest, tett fulgt av Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen. Under den andre testen derimot var Fernando Alonso raskest. Det var det nok ingen som hadde veddet på forhånd. Felipe Massa, Kimi Raikkonen og Lewis Hamilton var de nest raskeste.

Under lørdagens kvalifisering så Ferrari ut til å være uslåelige. Ferrariene var raskest i alle de tre kvalifiseringene og Kimi Raikkonen var den raskeste i den tredje og avgjørende kvalifiseringen. Felipe Massa hadde vært litt raskere enn kollega Kimi i de to første kvalifiseringene. Kimi Raikkonen sikret derfor Ferrari sin 200. pole. Lewis Hamilton var tredje raskest under kvalifiseringen, men blir flyttet 10 plasser nedover som straff for påkjøringen av Kimi Raikkonen på vei ut av depotet under Canada Grand Prix. Derfor er det Fernando Alonso som starter fra tredje startspor selv om han kvalifiserte seg til fjerde startposisjon i dag. Jarno Trulli leverte varene og kvalifiserte seg til femte startposisjon. Heikki Kovalainen kvalifiserte seg til sjette startposisjon, men vil bli flyttet fem plasser ned for å ha blokkert Mark Webber under kvalifiseringen.

Robert Kubica hadde ikke en like god dag og kvalifiserte seg til en syvende startposisjon, men pga straffene som Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen får starter han fra femte startposisjon. Nico Rosberg kvalifiserte seg til 15. startposisjon, men vil i likhet med Lewis Hamilton bli flyttet 10 plasser ned for samme hendelse. Det blir derfor spennende å se hva Heikki Kovalainen og Lewis Hamilton kan utrette fra 10. og 13. startposisjon i morgen. Med mindre det deles ut enda flere straffer, starter Nico Rosberg bakerst i Frankrike i morgen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/22/historisk-pole-for-kimi-raikkonen-i-frankrike/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.