Lewis Hamilton blir straffet etter Canada Grand Prix

Under helgens Canada Grand Prix har vi nok sett en av de mest bisarre kollisjonene i Formel 1 i nyere tid. Vanligvis kolliderer førerne ute på selve banen, men i dag skjedde det rett og slett en kjedekollisjon i pit lane. Under en sikkerhetsbilperiode etter at Adrian Sutil hadde kollidert på sin 14. runde stupte en mengde av førerne inn i depotet så fort den ble åpnet. Lewis Hamilton ledet på vei inn, men på vei ut igjen var Kimi Raikkonen og Robert Kubica raskere. De tanket mindre bensin. For oss så det ut som om de kjempet om å være først ut av pit lane side ved side.

Det var også slik Lewis Hamilton oppfattet situasjonen og ble derfor tatt på senga når de plutselig stoppet og han så det røde lyset. Da var det allerede for seint å stoppe og han prøvde å svinge unna. Det resulterte i at han kjørte inn i Kimi Raikkonen bakfra. Deretter kom Nico Rosberg og gjorde den samme tabben og kjørte inn i Lewis Hamilton bakfra. Nico Rosberg kunne kjøre videre og komme inn igjen for å få en ny frontvinge. For Lewis Hamilton og Kimi Raikkonen var derimot løpet over. Robert Kubica var den som kom best ut av denne situasjonen. Han stakk i tillegg av med seieren under Canada Grand Prix, både sin og BMWs første seier i Formel 1.

Lewis Hamilton og Nico Rosberg blir begge flyttet 10 plasser ned etter kvalifiseringen til Frankrike Grand Prix om 2 uker. Mer på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/08/lewis-hamilton-blir-straffet-etter-canada-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.