Lewis Hamilton på pole i Canada

Lewis Hamilton var i en klasse for seg under kvalifiseringen til Canada Grand Prix. Lewis Hamilton var faktisk raskest i alle de tre kvalifiseringene. Nest best var Robert Kubica som ikke hadde vist seg frem nevneverdig før helt på slutten av den siste kvalifiseringen. Det tredje startsporet går regjerende Formel 1-verdensmester Kimi Raikkonen. Den største overraskelsen under kvalifiseringen var nok at Fernando Alonso sikret seg fjerde startspor.

Nico Rosberg i sin Williams sikret femte startspor, mens Felipe Massa som vanligvis er mye raskere under kvalifiseringen måtte nøye seg med sjette startspor. Heikki Kovalainen starter fre syvende og Nick Heidfeld starter fra åttende. Sebastian Vettel kjørte i veggen under treningen og selv om Toro Rosso gjorde det de kunne for å få bilen hans klar til kvalifiseringen, lyktes de ikke med dette. Sebastian Vettel deltok derfor ikke i kvalifiseringen og starter derfor fra pitlane i morgen.

Jenson Button hadde også problemer tidlig under kvalifiseringen og fikk bare kjørt tre runder før han kjørte til garasjen og brøt resten av kvalifiseringen. Jarno Trulli har hatt store problemer med festet i Canada og har snurret ved flere anledninger. Hvorfor bare han har hatt så store problemer med dette er usikkert. Men det er ikke uvanlig at en bane som ikke benyttes så ofte har lite gummirester i asfalten og har derfor dårlig grep i begynnelsen av løpshelgen. Men da skulle flere hatt dette problemet. Mulig at hans Toyota ikke har optimal setup for denne banen.

I motsetning til Formel 1-løpene hittil i sesongen som har blitt sendt live på TV3, sendes Canada Grand Prix live på Viasat 4. Sendingen starter kl 18:45 og løpet starter kl 19:00. Sendingen avsluttes kl 21:00. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/08/lewis-hamilton-pa-pole-i-canada/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.