Må legge ny asfalt på banen i Canada

Formel 1-førerne klaget over at banen regelrett gikk under oppløsning under kvalifiseringen i Montreal til Canada Grand Prix i går. Det var spesielt i hårnålssvingen (sving 10) at problemet var værst. Der løsnet det biter av asfalt underveis som forårsaket store problemer for førerne. Dette er ikke ett nytt problem på Circuit Gilles Villeneuve som banen i Montreal heter. Siden i fjor har de brukt eksperter for å løse problemet. Men det har de tydligvis ikke gjort. Men de tror at det er den ekstremt kalde vinteren i Canada som er årsaken til at asfalten sprekker opp. Det er ingen av de andre banene i Formel 1-sirkuset som har dette klimaet.

Derfor må arrangøren ut og asfaltere denne svingen på nytt for å prøve å løse problemet. Man skulle tro at det var høyere krav til kvalitet enn dette i Formel 1, men løsningen er kanskje å vente så lenge med å løse problemet at det ikke er mulig å avlyse løpet? Men vi får jo se hvordan banen blir og om det blir mulig å gjennomføre ett Formel 1-løp på «lappeteppet» Circuit Gilles Villeneuve i Canada. Flere førere var skikkelig forbanna etter kvalifiseringen, Kimi Raikkonen kalte banen en spøk og Mark Webber foreslå at de skulle kjøre med motocryss-sykler istedenfor Formel 1-bilene.

Lewis Hamilton er den eneste som ikke hadde problemer i hårnålssvingen, i forhold til Heikki Kovalainen var han 1,2 sekunder raskere på den siste sektoren hvor hårnålssvingen er. Lewis Hamilton har uttalt at han ikke ser på asfaltproblemene i hårnålssvingen som ett problem, da han har lært seg å kjøre utenom. Det var nok nettopp derfor han var i en klasse for seg selv under kvalifiseringen i går.

Etter ordre fra FIA-direktør Charlie Whitling startet de i går med å legge ny asfalt i hårnålssvingen. Det blir derfor spennende å se om det nye asfaltlaget fester seg godt nok til underlaget til at det holder i 70 runder under Canada Grand Prix i kveld. Asfalten er under en ekstrem påkjenning i nettopp denne svingen pga den kraftige nedbremsingen og den påfølgende aksellerasjonen. Det ekstreme grepet man har i Formel 1-dekkene i kombinasjon med mangelen av traction control gjør sikkert heller ikke saken bedre. Det resulterer nok i mer hjulspinn enn tidligere. Men dette er da ikke noe nytt fenomen, arrangørene av Canada Grand Prix burde ha funnet en løsning på dette nå etter å ha vært arrangør av Formel 1-løpet siden 1982. Løpet starter kl 19:00, sendingen starter på Viasat 4 kl 18:45.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/08/ma-legge-ny-asfalt-pa-banen-i-canada/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.