Is, asfalt og epler?

Dagen startet med at jeg måtte skrape is på alle rutene på bilen med unntak av bakruta. Den hadde uansett smeltet fort med litt hjelp av varmetrådene i bakruta. Men det viser tydelig at det er rimelig kaldt om natta. Jeg dro derfor på jobb med «allværsjakka» og hansker i dag. Lua droppa jeg, for jeg ville nok få opp varmen i bilen ganske fort. Været og temperaturen er mildt sagt ganske forskjellig fra når jeg drar på jobb til jeg drar hjem fra jobb på ettermiddagen. Det var varmt og godt i bussen når jeg kom til Nesset i dag, varmen fungerer utmerket i buss #141 etter at den ble reparert! Viftene bak i bussen lot jeg gå litt til, men varmen fremme hos sjåføren måtte jeg slå av med en gang, ellers hadde jeg risikert å svettet ihjel der jeg satt. For jeg har ikke lagt vekk ullgenseren som hører til uniformen (om vinteren) enda, siden det er såpass kaldt som det er om morgenen.

Allerede i går skjønte vi at det var noe i gjære ute på Kirkeøy, fordi det hadde blitt kjørt ut diverse asfalt-relaterte biler. I dag var jeg også så uheldig å måtte ligge bak en konvoi av 3 lastebiler, to av dem med henger i tillegg fra Kråkerøy kirke og ut til Bratte bakke i 60 km/t. Jeg kom derfor litt senere til Nesset enn jeg pleier, men allikevel akkurat i tide til kl 6.50. Men ute på Skjærhalden var de allerede i gang med å klargjøre for å asfaltere. De drev å målte opp og merket både her og der, satte opp skilter for å varsle at det var asfaltarbeid på gang. Men jeg ble ikke hindret av dette på første tur i dag. Andre tur derimot ble det litt forsinkelser når jeg måtte vente på ledebil for å bli kjørt i kolonne ned til Skjærhalden. Da var det «dessverre» to minutter til jeg skulle kjøre igjen, for da forsvant kolonnen og jeg måtte vente på neste. Men jeg ble vel ikke mer forsinket enn at jeg var på Bratte bakke akkurat kl 13.00.

Den første skoleturen i dag fra Floren gikk ikke helt etter planen, det vil si: Av hensyn til asfaltarbeidet valgte jeg å kjøre direkte til skolen, for å være sikker på at jeg var på skolen til tiden. Vanligvis parkerer vi på en busslomme på veien og prater litt. Derfor gikk jeg ut av bussen og stod og pratet med den andre sjåføren ved skolen isteden. Etter noen minutter kommer en av de større elevene og spør om jeg kan stoppe noen av elevene med å stå og slå/banke i setene så støvet virvler opp i hele bussen. Jeg må innrømme at jeg ble rimelig irritert, fordi bussen var mer eller mindre full av grått støv. Alle elevene med unntak av vedkommende som kom og sa i fra ble jaget ut av bussen og bedt om å stå utenfor til det var tid for å kjøre. Jeg fikk navnet på de to som hadde gjort dette og ga beskjed til en av lærerne. Læreren tok en alvorsprat med elevene mens jeg fortsatte praten med kollegaen min.

Når jeg var tilbake for å slippe inn elevene igjen tok vi en siste prat om hvorfor man ikke må gjøre dette. Det er min arbeidsplass og ikke minst et sted som elevene skal oppholde seg. Da er dette tullballet ett mareritt for astmatikere og allergikere. Så dette ville jeg ikke se en gang til! Hvis dette skjedde igjen var jeg nødt til å vente med å komme til skolen til rett før avgang for å unngå slike problemer. Elevene lovte å oppføre seg og vi dro fra skolen uten noen flere problemer. Jeg ønsket alle eleven «hadet bra» når de gikk av. Sistemann kunne fortelle at det ikke var uvanlig at disse to elevene gjorde pøbelstreker og at det var ubehagelig for han som hadde astma når det støvet slik i bussen. Da er det veldig viktig at dere sier ifra, slik at jeg kan ta tak i det! Han var veldig enig i det, og jeg regner derfor med at det ikke vil bli noen problemer på denne turen i morgen. Jeg lever ihvertfall i håpet.

I den lengre pausa vi har før den siste skoleturen på dette skiftet valgte jeg å sette meg godt til rette og få meg en liten blund. Og det må jeg innrømme var veldig godt. Man sover ikke veldig dypt når man mer eller mindre sitter og sover, men man får seg ihvertfall en liten hvil! Den siste skoleturen gikk i grunn helt etter planen. Jeg legger meg som regel ikke noe særlig opp i hva ungdomsskoleelevene gjør på bussen. Med mindre de blir helt rabiate da selvfølgelig. Erfaringsmessig er det rimelig vanskelig å drive med «barneoppdragelse» på elever på ungdomstrinnet. Det blir det som regel bare bråk ut av. Men enkelte ganger må man sette ned foten, som f.eks når en av elevene hadde satt seg på førerplass, tutet og åpnet/lukket dørene. Hva hvis eleven hadde funnet ut at han skulle ta av håndbrekket, starte bussen eller lignende? Noe slik har jeg heldigvis bare opplevd en gang, da ble jeg mildt sagt forbanna.

Vel hjemme etter jobb i dag var det litt av et syn som møtte meg. Her om dagen stod epletrærne slik som de har gjort de siste 8 årene som jeg har bodd her på Veum. Men nå var de mildt sagt «klipt». Noe sier meg at huseieren er rimelig dritt lei av eplene som ingen spiser. De bare faller ned fra epletreet og triller ned på gårdsplassen. Hvis man ikke fjerner dem blir det bare «eplemos» og ikke minst råtne epler. Det skal derfor bli utrolig deilig å slippe alle disse eplene fremover! Men, vi går jo også glipp av at epletrærne blomstrer, for det er utrolig vakkert! Men jeg vil heller slippe alle de eplene overalt enn den korte tiden som treet blomstrer.

Etter å ha spist middag og surfet litt på internett tok jeg meg en tur i butikken. Jeg var egentlig ikke på utkikk etter noe spesielt, men det hender jo at man finner noe spennende. Men det viktigste var at jeg hadde lyst på en tur ut. En ting skulle jeg ha med meg hjem, nemlig Tine Bestemorsost. Det vil si ekte brunost fra Tine! Den er mildt sagt veldig god! Etter anbefaling fra mamma faktisk! Noen særlig større fangst enn brunosten ble det heller ikke faktisk. Selv om jeg var innom både Europris og Obs. Bedre lykke neste gang! Jeg er alltid innom Blu-ray-avdelingen på Obs for å se om de har fått inn noe nytt og/eller har noen tilbud. Men nå ser det ut til at alle tilbudene (99 kr for en Blu-ray) er tatt bort og det er full pris på omtrent alt som er. 189 kroner er jeg faktisk ikke villig til å betale for en film! Da venter jeg heller til prisen går litt ned eller jeg kjøper filmen på play.com! Prisen på nyheter hos play.com ligger på 14,90 britiske pund for tiden, omlag 135 norske kroner rett i postkassa! De har jo også et utrolig mye bedre utvalg enn hva Obs har! Men når det kommer til norske filmer, er det dårlige greier på play.com. Men det er kanskje ikke så merkelig heller.

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/05/06/is-asfalt-og-epler/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.