Vinter i går, vår i dag igjen

Hvem hadde vel trodd at det skulle komme så mye snø som det gjorde i går? Det er tross alt mai liksom. I morges fikk jeg se noen bilder en kollega tok med mobilen ute i Torsnes i går. Der hadde snøen til og med lagt seg på veiene! Veiene var helt hvite av snø! Men den var såpass bløt at den ikke bydde på noen problemer for bussene. I dag var det ganske kjølig i morges, men så fort sola tittet frem ble det rett og slett en utrolig deilig dag ut av det! Deilig å kunne slå av varmen i bussen og kunne ha sideruta åpen og få litt frisk luft inn i bussen! Dagen i dag var forøvrig min første dag i bussen denne uka! Hadde jo fri på mandag og i går hadde jeg vernedag, eller kontordag som jeg ofte kaller det! Det ser ikke ut til at jeg blir arbeidsledig sånn med det første. Men hverdagen som verneombud blir litt til hva du gjør det til selv.

Noen kan selvfølgelig bare sitte og vente på at klagene skal dukke opp, men et verneombud skal faktisk aktivt være på utkikk etter «problemer». Eller ihvertfall ha et øye med at ting er som de skal. Nå er det naturlig nok ikke like lett for en bussjåfør å ha den fulle oversikt over hva som foregår overalt. Noe som sikkert er mye lettere på en byggeplass eller i en produksjonsbedrift. Derfor er jeg nok avhengig av å få inn litt tips/klager og tilbakemeldinger fra kollegaene mine. Hittil har det vel vært litt av begge deler. Noen detaljer eller hint om hva jeg jobber med vil selvfølgelig ikke komme frem her i bloggen. Det sier seg selv.

Dagen i dag på jobb har i grunn vært ganske hendelsesløs. Det vil si at alt har gått i sin vante gang, se bort fra at jeg etterlyste en av mine faste passasjerer. Men han dukket opp til slutt, han tok bare en senere buss enn vanlig. Sånn legger man fort merke til når man kjører de samme turene hele tiden. Man får faste passasjerer som er med de samme turene omtrent hver eneste dag. Da vet man hvor og når de kommer på og ikke minst hvor de skal av. Det har skjedd flere ganger at jeg har stoppet selv om ingen har trykket på knappen. Enten har man glemt seg bort eller så har passasjeren faktisk sovnet. Det kan jo skje når man har hatt en lang dag og er trøtt og sliten på vei hjem fra jobb eller skole. Eller på vei hjem fra byen for den saks skyld. Selv om jeg ikke kjører slike turer lengre.

Men det har vært utrolig deilig med dette nydelige været. I sterk kontrast til gårsdagens snøvær! Før den siste skoleturen har vi en lengre pause som vi pleier å tilbringe i bussen et eller annet sted. Jeg står ofte i en av busslommene ved Skipstadsand og det hender at jeg tar meg en liten blund på øyet. Men i dag var jeg ute og tok litt bilder av bussen, av all hvitveisen i veikanten og noen bilder av skoene mine. Man skulle kanskje tro at jeg skulle gå lei av å ta bilder av disse tingene gang på gang, men det gjør jeg faktisk ikke. Jeg er utrolig glad i å ta bilder, og når jeg først har tatt frem kameraet blir det ofte til at jeg knipser i vei. Det er aldri godt å vite hva jeg kommer hjem med av bilder. Men det er ganske stor sannsynlighet at jeg har med meg noen bilder av bussen jeg har kjørt den dagen. Selv om bussen ikke akkurat forandrer seg noe særlig fra dag til dag. Men jeg liker å ha noen bilder å legge ut sammen med innleggene jeg skriver her i bloggen. Det kan kanskje bli litt like bilder fra dag til dag, men en ting skal være sikkert: Dette er årets første bilder av blomster!

Jeg har jo bare med meg et lite kompaktkamera, nærmere bestemt mitt Nikon Coolpix S9 på jobb, men det tar faktisk ganske bra bilder, gjør det ikke? Selv når jeg bruker makrofunksjonen på blomstene! Både Fujifilm Finepix S6500fd og Nikon D70S’en min tar bedre bilder selvfølgelig, men det er litt svært å drasse med på jobb hele tiden. I dag rundet jeg faktisk 10.000 bilder med Coolpix’en! Kameraet begynte derfor å nummerere fra dscn0001.jpg igjen! Med Fujifilm Finepix S6500fd’en har jeg passert 9.200 bilder. Hvor mange bilder jeg har tatt med Nikon D70S’en vet jeg ikke. Men for å være ærlig så tror jeg ikke det er i nærheten av like mange som disse to (litt mer hendige) kameraene (sånn til daglig). Men skal jeg gjøre noe seriøst, er speilrefleksen førstevalget!

Etter at jeg kom hjem fra jobb har jeg skrevet et par brev, surfet litt på internett, spist middag og snakket litt med venner på msn. Det vanlige med andre ord. Men i tillegg har jeg sett episode 14 av den sjette sesongen av LOST! Det begynner virkelig å nærme seg avslutningen av hele serien nå! Episode 17 og 18 er sesongavslutningen som sendes på TV i USA 23. mai! Episode 15 sendes 11. mai og episode 16 sendes 18. mai. Jeg ser virkelig frem til å se avslutningen av denne serien jeg har fulgt hver eneste episode av i løpet av de 6 sesongene som har gått fra starten den 22. september 2004!

I tillegg har jeg etter å ha hørt noen sanger på P4 tatt en nærmere titt på Scouting for girls og Adam Lambert. Jeg har forløpig bare fått hørt på en av de to cd’ene til Scouting for girls. Men jeg skal høre på albumet til Adam Lambert også. Adam Lambert forstod jeg var en eller annen fra amerikanske Idol, mens Scouting for girls er et britisk band jeg ikke vet noe som helst om. Jeg har bare hørt en sang fra dem begge som fristet til å høre på mer! Det nyeste albumet til Scounting for girls virker ihvertfall veldig bra! Resten av albumet er nok ikke like bra som «This ain’t a love song» som går som varmt hvetebrød på radioen. Men det er absolutt verdt å ta en nærmere titt på! Nå er det under en time til jeg bør ligge under dyna, like kjipt hver eneste gang jeg må avslutte kvelden så tidlig. Og det må jeg jo gjøre hver eneste dag når jeg kjører på Vesterøy. Neste uke skal jeg opp 4.10 mandag, tirsdag, onsdag og fredag. På torsdag er det jo faktisk himmelspretten, så da har jeg fri!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/05/05/vinter-i-gar-var-i-dag-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.