Full vinter og frostrøyk på Lervik

Siste stopp denne søndagen jeg var på fototur fra soloppgang til etter solnedgang ble Lervik, i nærheten av Manstad. I likhet med når jeg var på Lervik i november, var det også frostrøyk denne ettermiddagen, og mye mer av det. Utrolig effektfullt som bakgrunn og forgrunn forsåvidt for motivene mine på Lervik. Her var vi faktisk to stykk som tok bilder med speilrefleks. Hyggelig å se at det faktisk fortsatt er noen av dem som sverger til speilrefleksen! Det er uten tvil et av mine to speilreflekskameraer jeg bruker aller mest, men jeg bruker også litt kompaktkamera når jeg ikke ønsker å dra på så mye. Og det er ikke noen tvil om at man får utrolig bra bilder med dagens kompaktkameraer også, spesielt de litt mer avanserte hvor man også kan ta bilder i RAW.

Da har man mye større muligheter til å redigere bildene i etterkant. Man kan sammenligne å ta bilder i JPEG og RAW slik; JPEG-bildene er ferdig fremkalt og er ikke mulig å redigere noe særlig på, mens et RAW-bilde må fremkalles og man kan gjøre en masse justeringer i etterkant. To av tingene som er ekstremt nyttig med RAW fremfor JPEG er at man kan hente opp utrolig mye detaljer i både høy- og lavlys, spesielt lavlys. I tillegg kan man justere hvitbalansen fritt i etterkant. Har man først bomma på hvitbalansen når man tar bilder i JPEG, så er man litt mer ute og kjøre. Bildefilene blir derimot større, naturlig nok, og det er mer jobb i etterkant selvfølgelig. Men det er det uten tvil verdt!

Dette var de siste bildene jeg tok denne søndagen, men jeg var ute med kameraet mandag, tirsdag, onsdag og torsdag påfølgende uke, så det kommer mer bilder fremover!

               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/02/03/full-vinter-og-frostroyk-pa-lervik/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.