Full forvirring i Formel 1 – hvem blir verdensmester?

I går kjørte Kimi Raikkonen inn til seier i Formel 1-finalen i Brazil og ble verdensmester i Formel 1 for første gang. Både Lewis Hamilton og Fernando Alonso fikk ett poeng mindre enn vinnende Kimi Raikkonen. I dag er det derimot full forvirring i Formel 1-sirkuset etter at det har kommet frem at BMW Sauber og Williams hadde uregelmentert drivstoff i sine tanker etter løpet. Det uregelmenterte med drivstoffet var at den hadde en lavere temperatur enn det som er tillatt i Formel 1. Ved å ha en lavere temperatur på drivstoffet yter motoren 5-10 hestekrefter mer enn den skal, og man får derfor et fortrinn i forhold til konkurrentene.

Nico Rosberg, Robert Kubica og Nick Heidfeld havnet på 4., 5. og 6. plass i gårsdagens Formel 1-finale. Den fjerde og siste føreren med uregelmentert drivstoff var Kazuki Nakajima, men siden han endte på en 10. plass, vil ikke en straff mot han ha noe å si. Men hvis de 3 andre sjåførene bli diskvalifisert, vil det si at Lewis Hamilton rykker opp til en 4. plass og får 4 poeng istedenfor det ene poenget han fikk for 7. plassen. Det vil si at Lewis Hamilton får 112 poeng og vinner årets Formel 1-mesterskap.

Etter at det uregelmenterte drivstoffet ble oppdaget etter løpet i går har FIA sittet i møter for å komme frem til hva de skal gjøre med regelbruddet. Det ble sendt i går kveld bestemt at det ikke skulle utdeles noen straff, men McLaren har valgt å anke denne avgjørelsen. FIA er ikke treige med å utdele straffer i øst og vest ellers, så hvorfor skulle de droppe å straffe regelbryterne denne gangen? Jeg er både positive og negative sider med å dele ut straffer i denne saken. Det må være utrolig kjipt for Kimi Raikkonen som i går ble kåret til 2007 Formel 1-verdensmester å bli fratatt denne tittelen pga juksemakerne fra BMW Sauber og Williams. Det vil kanskje også være kjipt for Lewis Hamilton å vinne årets Formel 1-mesterskap i «retten».

Men samtidig synes jeg det på ingen måte er rett at noen skal vinne, eller tape for den saks skyld, ett Formel 1-mesterskap på bakgrunn av juksemakere. Det er på ingen måte Kimi Raikkonen sin skyld eller feil, men det blir feil å «straffe» Lewis Hamilton fordi de ikke vil straffe juksemakerne og dermed frata Kimi Raikkonen sin velfortjente Formel 1-tittel. Vi får derfor se hvordan anken til McLaren går, så inntil videre er det høyst usikkert hvem som faktisk blir Formel 1-verdensmester i år.

Mike Gascoyne, sjefstekniker hos Spyker mener at de aktuelle sjåførene bør diskvalifiseres, ifølge vg.no. Fernando Alonso på sin side, håper at anken til McLaren blir avvist. Det sier litt om hvor kaldt og bittert forholdet hans til Lewis Hamilton og McLaren-teamet er. Hvis det var Fernando Alonso som hadde hatt sjansen til å sikre seg Formel 1-tittelen, den tredje i rekken, hadde nok pipa hatt en annen låt, tenker jeg. Mer om dette på vg.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/10/22/full-forvirring-i-formel-1-hvem-blir-verdensmester/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.