Kimi Raikkonen Formel 1-verdensmester etter seier i Brazil

Foran helgens Formel 1-finale i Brazil var det 3 førere som hadde en sjanse til å sikre seg Formel 1-mesterskapet i år. Lewis Hamilton ledet med 107 poeng, Fernando Alonso hadde 103 poeng og Kimi Raikkonen hadde 100 poeng. Det er forøvrig første gang siden 1986 at det i Formel 1-finalen fortsatt var 3 førere som kunne vinne mesterskapet! I gårsdagens kvalifisering sikret Felipe Massa seg pole position foran Lewis Hamilton. Kimi Raikkonen og Fernando Alonso sikret seg de neste startposisjonene. Dermed hadde Lewis Hamilton en utmerket posisjon foran begge sine tittelutfordrere. Det hadde nok dog vært enda bedre om han startet i pole position. Mer om dette på itv-f1.com!

Dagens løp hadde jeg planer om å se streamet over internett på en kinesisk kanal med navn CCTV-5. Jeg fant ut helt på tampen av det forrige Formel 1-løpet at denne kanalen sendte Formel 1-løpene live. Men siden det er en kinesisk kanal er det dog kinesiske kommentatorer. Noe jeg naturlig nok ikke skjønner bæret av. Men det er bedre å ha bilde fra løpet enn ikke noe bildet i det hele tatt. Jeg benyttet derfor anledningen til å se deler av kvalifiseringen i går på CCTV-5 streamet over internett. Jeg sjekket også om kanalen fungerte som den skulle tidligere i dag. Men når jeg skulle starte opp streamingen av kanalen 5 minutter før løpet skulle starte, var det ikke mulig å få kontakt. Jeg satt derfor kun med live timing på f1.com som eneste oppdatering fra Formel 1-finalen i Brazil. Allerede i første sving var både Kimi Raikkonen og Fernando Alonso forbi Lewis Hamilton og han raste raskt nedover i feltet når han bommet i noen svinger og ble forbikjørt av konkurrentene. Etter en liten stund hadde Lewis Hamilton også problemer med girkassen og raste helt ned til 18. posisjon. Det så derfor ut til at hans sjanser til å vinne tittelen i år hadde forsvunnet som dugg for solen. 40 minutter ut i løpet fikk jeg omsider kontakt med CCTV-5 slik at jeg fikk se resten av løpet.

Men Lewis Hamilton ga aldri opp og kjempet seg sakte men sikkert oppover i feltet. Han hadde den ene nervepirrende forbikjøringen etter den andre, og klarte seg hver eneste gang. I mens ledet Felipe Massa med Kimi Raikkonen rett bak. Fernando Alonso lå mesteparten av løpet på en 3. plass. Denne plassen var også Robert Kubica sin til tider i løpet. Etter andre og siste pit stop for Ferrari-fører Felipe Massa og Kimi Raikkonen strakk Kimi det lengste strådet og kom ut foran Felipe Massa. På dette tidspunktet vekslet Lewis Hamilton mellom å ligge på 8. og 9. posisjon. Med Fernando Alonso på en 3. plass lå det derfor ann til at Kimi Raikkonen sikret seg Formel 1-mesterskapet med en seier, Fernando Alonso kunne sikre seg 2. plassen med 109 poeng, mens Lewis Hamilton måtte nøye seg med en 3. plass med 108 poeng.

Men når Jarno Trulli måtte inn til sitt 3. og siste pit stop overlot han 7. plassen til Lewis Hamilton og ville derfor sikre seg 2. plassen med like mange poeng som Fernando Alonso. Men fordi Lewis Hamilton har flere 2. plasser (like mange seire), ville han derfor ta 2. plassen med like mange poeng. Det var derfor nervepirrende om det ville skje noen endringer med disse posisjonene i løpet av de siste rundene i løpet. Det kunne være noen som gjorde en feil eller måtte bryte av andre årsaker som ville gi Lewis Hamilton ytterligere ett poeng. Når jeg nå har studert antall seire i årets Formel 1-sesong, ville det ikke vært nok for Lewis Hamilton å sikre seg like mange poeng som Kimi Raikkonen, siden Kimi Raikkonen hadde flere seiere enn Lewis Hamilton. Det vil derfor si at Lewis Hamilton måtte kjørt inn til en 5. plass i dagens Formel 1-finale i Brazil for å sikre Formel 1-mesterskapet i sin debutsesong.

Lewis Hamilton klarte derimot ikke å klatre ytterligere posisjoner mot slutten av løpet, og måtte derfor nøye seg med en 7. plass i dagens løp og en 2. plass i årets Formel 1-mesterskap. Men det er jo ikke til å kimse av det heller, i sin debutsesong i Formel 1? Kimi Raikkonen ble derfor årets Formel 1-verdensmester med 110 poeng. Lewis Hamilton sikret seg 2. plassen med 109 poeng, Fernando Alonso sikret seg 3. plassen også med 109 poeng. Felipe Massa endte på 4. plass med 94 poeng. Dermed gikk både fører- og konstruktørmesterskapet til Ferrari. Konstruktørmesterskapet vant Ferrari med 204 poeng, mens BMW tok 2. plassen med 101 poeng og Renault tok 3. plassen med 51 poeng. McLaren på sin side ble fratatt alle sine konstruktørpoeng i årets Formel 1-mesterskap pga «spygate skandalen» tidligere i år. Mer om dette på itv-f1.com!

Jeg vil derfor benytte anledningen til å gratulere Kimi Raikkonen og Ferrari med årets Formel 1-mesterskap! Jeg ser frem i mot neste års Formel 1-sesong!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/10/21/kimi-raikkonen-formel-1-verdensmester-etter-seier-i-brazil/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.