Kimi Raikkonen vant i Malaysia

Under gårsdagens kvalifisering hadde Felipe Massa kjørt inn til pole position på Sepang-banen i Malaysia. Kimi Raikkonen startet rett bak. Deretter skulle Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen startet fra 3. og 4. startposisjon, men pga en straff pga blocking under kvalifiseringen startet de fra 8. og 9. startposisjon. Det var på forhånd spådd at det kom til å regne under løpet i Malaysia og det regnet kraftig i natt. Men rett før løpet var det bare 20% sjanse for at det kom til å regne de nærmeste 70 minuttene. Vi så derimot ikke en eneste regndråpe underveis i løpet.

Felipe Massa tok starten foran Kimi Raikkonen. Jarno Trulli som startet fra 3. startposisjon tapte noen plasser i starten, men klarte seg i grunn veldig bra. Lewis Hamilton klatret ganske mange plasser i starten, Heikki Kovalainen klatret også litt i starten. Allerede på de to første rundene var det 2 biler som var ute av dansen. Først ute var Sebastian Bourdais i Scuderia Toro Rosso, nestemann var Timo Glock i sin Toyota. Utover dette var Malaysia ganske udramatisk i forhold til Australia Grand Prix for en uke siden. I Australia var det bare 7 biler som faktisk kom over målstreken. I det udramatiske løpet i Malaysia var det 17 biler som kom seg over målstreken til slutt.

Derfor var det ganske få høydepunkter i dette løpet. Det første høydepunktet var når Kimi Raikkonen tjente en plassering etter den første runden med pit stops. Kimi Raikkonen ledet derfor løpet foran Felipe Massa. McLaren-teamet hadde store problemer med å få byttet høyre framhjul på Lewis Hamilton sin bil. Lewis Hamilton tapte dyrebare sekunder når han ble stående i pit i 21 sekunder istedenfor de vanlige 8-10 sekundene. Lewis Hamilton kom derfor ut til en 11. plass etter den første pit stop’en.

Det siste høydepunktet i dette løpet var når Felipe Massa misset i en nedbremsing i en sving, fikk en snurring og havnet til slutt i grusfella. Han prøvde å komme seg videre, men ble dessverre for Ferrari stående fast. Løpet og det som så ut til å være en sikker 1-2 seier til Ferrari var derfor over for Felipe Massa. Det hele ansvaret for å sikre en Ferrari-seier i dag vilte på Kimi Raikkonens skuldre. På tanke på at begge de to Ferrari-motoriserte Scuderia Toro Rosso-bilene hadde brutt løpet, en av dem med en blåst motor, var ihvertfall vi spent på om motoren til Kimi Raikkonen ville holde helt til mål.

Heldigvis for Kimi Raikkonen ble det ikke en reprise fra forrige helgs Australia Grand Prix, og han kjørte derfor inn til en komfortabel seier i Malaysia Grand Prix. Nestemann over målstreken var Robert Kubica i BMW, 19,5 sekunder bak. Den siste pallplassen gikk til Heikki Kovalainen i McLaren, 38,4 sekunder bak vinneren. Jarno Trulli leverte solid kjøring under hele løpet i Malaysia og sikret derfor Toyota en 4. plass, 45,8 sekunder bak. De siste 10-12 runden så det derimot ut til at Lewis Hamilton skulle klare å ta igjen Jarno Trulli for å prøve seg på ett forbikjørignsforsøk. Men når det gjenstod 5-6 runde og 3,7 sekunder fikk Jarno Trulli beskjed over radioen at Lewis Hamilton nærmet seg i ett forrykende tempo.

Jarno Trulli satt derfor opp tempoet litt for å holde Lewis Hamilton bak seg. Lewis Hamiltom var veldig nærme på slutten, men ikke nok til at han kunne prøve seg på ett forbikjøringsforsøk. Lewis Hamilton endte derfor på en 5. plass i dag. På tanke på at Lewis Hamilton lå foran Heikki Kovalainen før dekkproblemene under det det første depotstop’et, var det uten tvil de 10-11 tapte sekundene som ødela. Men Lewis Hamilton sikret verdifulle 4 poeng i førermesterskapet. De neste poengplassene gikk til Nick Heidfeld, Mark Webber og Fernando Alonso. Fernando Alonso jaget Mark Webber i lang tid, men klarte aldri å sette inn ett støt på Mark Webber.

I førermesterskapet leder fortsatt Lewis Hamilton med 14 poeng. Kimi Raikkonen har rykket opp til en 2. plass med sine 11 poeng, mens Nick Heidfeld ligger på en 3. plass, han også med 11 poeng. Heikki Kovalainen ligger på 4. plass med 10 poeng, Robert Kubica ligger på 5. plass med 8 poeng, Nico Rosberg ligger på 6. plass med 6 poeng, Fernando Alonso ligger på 7. plass med 6 poeng og Jarno Trulli ligger på 8. plass med 5 poeng. I konstruktørmesterskapet leder fortsatt McLaren-Mercedes med 24 poeng. BMW ligger på 2. plass med 19 poeng, Ferrari ligger nå på 3. plass med 11 poeng, Williams ligger på 4. plass med 9 poeng, Renault ligger på 5. plass med 6 poeng og Toyota ligger på 6. plass med 5 poeng.

Neste løp er Bahrain Grand Prix om 2 uker den 6. april. Løpet starter kl 13:30 norsk tid og TV3 starter sendingen kl 13:15. Vi slipper derfor å stå så tidlig opp for å se neste Formel 1-løp! Mer på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/23/kimi-raikkonen-vant-i-malaysia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.