Uro

Det begynner å bli en stund siden jeg så film sist, nærmere bestemt The Last King of Scotland. I mellomtiden har det som regel bare gått på Family Guy. Men i går kveld så jeg den norske Uro, som jeg har hatt lyst til å se en stund. Dette er vel en av de ytterst få norske filmene som har lekket ut og spredd av fildelere på forhånd. Det er ihvertfall den eneste jeg har fått med meg som har fått ganske omtale rundt lekkasjen. Selv om det sikkert er uheldig for salget og inntjeningen på filmen i første omgang, fikk i det minste filmen mye ekstra omtale for denne lekkasjen. All reklame er god reklame?

«Hans Petter (Nicolai Cleve Broch) er nyrekruttert undercover politimann i URO-patruljen, med en lysende karriere foran seg. Hans Petter ser kun kjappe og harde løsninger i alle situasjoner, og han risikerer både sitt eget og kollegaenes liv for å oppnå resultater i jobben. I kraft av sin bakgrunn glir han lett inn i kriminelle miljøer, og han bruker fortida aktivt for å oppnå kontakt. På et undercover oppdrag møter han Mette (Ane Dahl Torp) som kjenner HPs bakgrunn. Hun vet mer om HPs fortid enn han selv liker. HP vikler seg inn i et nettverk av løgner på begge sider av loven, samtidig som han kun prøver å rette opp og gjøre det riktige. Han tar saken i egne hender og grensene for rett og galt forflyttes, han mister kontroll og det eneste som er igjen å returnere til, er det han kommer fra.» (sitat dvd)

Jeg likte denne filmen veldig godt, men i likhet med den svensk serien Tusenbröder, gjør hovedpersonen i denne filmen en mengde dumme ting som kommer til å irritere vettet av deg. Det gjorde ihvertfall jeg. Ting som er helt åpenbart utrolig dumme å gjøre, spesielt på tanke på hans posisjon i politiet. Men Hans Petter har som vane å kune se kjappe og enkle løsninger for å få resultater. Dermed er det nok ikke alltid at han tenker seg så godt om får han hopper hodestups ut i sine handlinger. I tillegg til Nicolai Cleve Broch som spiller Hans Petter og Ane Dahl Torp som spiller Mette, ser vi også Bjørn Floberg som Frank, Ingar Helge Gimle som Makker og andre mer eller mindre kjente ansikter.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/24/uro/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.