Kimi Raikkonen vant etter Lewis Hamiltons dekkproblemer i Kina

Lewis Hamilton kvalifiserte seg i går til pole position foran Kimi Raikkonen, Felipe Massa og Fernando Alonso i Kina i går. Dermed var det i dag duket for at Lewis Hamilton skulle bli tidenes yngste Formel 1-verdensmester hvis han kom i mål før Fernando Alonso og Kimi Raikkonen. Mer om dette på itv-f1.com!

Dagens løp startet med våt bane og det var også ventet mer regn utover i løpet. Løpet ble derfor startet med intermediate-dekk. Lewis Hamilton dro ifra i starten og hadde en ledelse på 7-8 sekunder når problemene begynte å melde seg. Banen tørket opp og intermediate-dekkene til Lewis Hamilton ble fortere utslitt enn konkurrentenes dekk. Noen av konkurrentene valgte også etterhvert å komme seg inn til pit lane og legge på tørrværsdekk. Mens Lewis Hamilton virkelig begynte å slite med sine utslitte intermediate-dekk knappet Kimi Raikkonen innpå og når Lewis Hamilton gjorde en feil, var Kimi Raikkonen fort forbi.

Selv på dette tidspunktet valgte ikke McLaren-teamet å ta inn Hamilton for å legge om til tørrværsdekk. Det gikk flere runder før de valgte å ta Lewis Hamilton inn, og på vei fra banen og inn til pit lane sklei Lewis Hamilton av banen og havnet i sandfella med sine utslitte intermediate. Han prøvde iherdig å komme seg ut av sandfella, men måtte innse at slaget var tapet når han ikke fikk noe hjelp til å komme løs igjen. Lewis Hamilton hadde derfor ikke annet å gjøre enn å komme seg ut av bilen og gå tilbake til pit lane.

Dermed var det duket for at Kimi Raikkonen og Fernando Alonso kunne knappe inn på Lewis Hamilton i Formel 1-mesterskapet. Før dette løpet hadde Lewis Hamilton en 12 poengs ledelse på Fernando Alonso. Kimi Raikkonen vant dagens løp i Kina og holdt derfor liv i sitt eget håp om å bli Formel 1-verdensmester. Kimi Raikkonen ligger nå bare 7 poeng bak Lewis Hamilton. Fernando Alonso sikret seg 2. plassen 9,8 sekunder bak Kimi Raikkonen. Med dette ligger Fernando Alonso bare 4 poeng bak Lewis Hamilton. 3. plassen gikk til Felipe Massa, 12,8 sekunder bak vinnende Kimi Raikkonen. De neste poengplassene gikk til Sebastian Vettel, Jenson Button, Vitantonio Liuzzi, Nick Heidfeld og David Coulthard.

I førermesterskapet leder fortsatt Lewis Hamilton, fortsatt med 107 poeng. Fernando Alonso ligger på 2. plass med 103 poeng og Kimi Raikkonen ligger på 3. plass med 100 poeng. Det blir faktisk første gang siden 1986 at vi går til Formel 1-finalen med 3 førere som kan bli Formel 1-verdensmester! I konstruktørmesterskapet leder Ferrari med 186 poeng, BMW ligger på 2. plass med 94 poeng og Renault ligger på 3. plass med 51 poeng. McLaren-teamet er som tidligere nevnt diskvalifisert fra årets konstruktørmesterskap etter årets «Spygate-skandale». Mer om dette på vg.no og itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/10/07/kimi-raikkonen-vant-etter-lewis-hamiltons-dekkproblemer-i-kina/

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Fredrik V7 oktober, 2007 kl 15:05

  Deilig med en norsk bra blog om formel1. lett lenge etter det. Hehe. Interlagos om to uker kommer til å bli ett løp for historiebøkene. Er helt utrolig hvordan denne sesongen har spisset seg til nå helt på slutten. Som du skriver. Lewis med 107p, Alonso med 103p, og kimi med sine 100p. Skjelver bare jeg tenker på det. Men tror nok kampen vil stå mellom Lewis og Fernando. Klart Raikonen har en sjanse nå, men den er fortsatt «liten». For at han skal gå av med The Championship er han avhengi av og enten vinne, eller komme på 2nd. Det vil gi han enten 108, eller 110p. Med det som resultat vil han også være avhengi av at Hamilton ender på 8-6, eller ikke kommer på blandt poengene i det hele tatt.. Noe som jeg mener er meget usannsynlig. Alonso har en god sjanse derimot. Men 4 poeng er ikke mye, men det er endel. Hvis man ser den formen Lewis har vært i hele sesongen, kan jeg ikke tenke meg at i finalen om to uker så driter han seg helt ut. Hvis ikke presset tar overhånd på han da. Noe jeg virkelig ikke håper. Så vi har 3 utfordrere, 2 med det jeg mener er en reell sjanse, og 1 outsider(Kimi). McLaren teamet vil jobbe knall hardt for at Interlagos skal gå knirke fritt for dem, og så lenge ikke McLaren gutta bommer helt, så er det egentlig det samme hvor bra Kimi og Ferrari gjør det. Kimi kan vinne han, han er iallefall god nok for det. Men da er han avhengi av at Massa kan gå inn og ta en evt 2nd, få hjelp fra iallefall BMW gutta Kubica og Heidfeld til å dytte Mclaren enda lenger ned. Det vil si at det opptimale resultatet Ferrari egentlig kan håpe på er dobbelt Ferrari med kimi først. Derreter 3-4 med BMW, og så Mclaren gutta, for de kommer ikke til å ende under 5-6, noe jeg tørr vedde endel penger på =) hehe. Det vil si at samme hva så har vi en McLaren sjåfør som verdensmester =) Han kan gå forbi Alonso å ta 2nd plassen sammenlagt, men selvom teamordre er forbudt. Hvis McLaren ser at det kommer til og bli en 5-6 plassering på dem, noe som også ville vært meget merkelig. Så vil de sørge for at Lewis blir nummer 5 og får sine 4 poeng, noe som gir han 111 poeng og sammenlagt seieren. Nå er jo selvfølgelig alt dette teorier, MYE kan skje. Men vi får nok en Lauda – Prost duell blandt McLaren gutta på Interlagos. Så lenge Hamilton klarer å ligge kun 1 plass bak Alonso, evt 2. Så har han seiern i boks. Jeg gleder meg iallefall utrolig! HEIA FORMEL1!!!!

  • kak7 oktober, 2007 kl 15:45
   Forfatter

  Jeg må innrømme at jeg hadde håpet at Lewis Hamilton ble tidenes yngste Formel 1-verdensmester allerede i dag, men det er ikke noen tvil at dette gjøre det utrolig mye mer spennende!

  Det er utrolig gøy at det har blitt SPENNENDE i Formel 1 igjen! I Michael Schumacher-perioden ble det bare mer og mer kjedelig i Formel 1.

  For neste år håper jeg at Lewis Hamilton og Fernando Alonso er i hvert sitt team, så vi slipper denne utidige «kranglingen» og «sutringen» som vi har hatt i årets sesong.

  • Fredrik V7 oktober, 2007 kl 16:03

  Ja, helt enig, skal egentlig bli deilig å bli kvitt hele schumacher familien nå som jeg regner med Ralph er på vei ut også! Og Lewis må bli i Mclaren, håper Jenson Button kan komme seg vekkfra Honda over til McLaren, tror det kunne blitt en fin kombinasjon. Og Alonso tilbake til Renault sammen med Kovalainen der kunne også blitt bra.

  Var også klar idag tidlig for at lewis skulle bli tidenes yngste, og den første som blir verdensmester i debut sesongen. Men vi må nok vente til Brasil, men har klokketro på at han kan greie det.

  • kak7 oktober, 2007 kl 16:20
   Forfatter

  Ralf Schumacher forlater Toyota F1 etter årets sesong, og det er vel lite sannsynlig at han får sjansen i ett annet team. Jeg er også enig i at Lewis Hamilton burde forbli i McLaren. Lewis Hamilton har vært under «vingene» til Ron Dennis lenge, Fernando Alonso derimot er fersk. Ut med Alonso.

  Jenson Button er en utrolig karismatisk fører som jeg lenge har hatt veldig tro på. Men han har rett og slett stagnert hos Honda. Se bare på Rubens Barrichello, han var helt oppe i toppen sammen med Michael Schumacher i Ferrari. Men hos Honda er det begredelige resultater han har fått til. Jenson Button hadde vært en utrolig makker til Lewis Hamilton, ja! To briter hos McLaren! 😉

  Fernando Alonso er mer enn velkommen tilbake til Renault har Flavio Briatore uttalt, så det blir nok ikke noe problem for Fernando Alonso å få set ett nytt sete hvis han skulle forlate McLaren. Giancarlo Fisichella er det vel ingen som kommer til å savne.

  Når det gjelder tittelsjansene til Lewis Hamilton, er de veldig store. Med mindre han også bryter i finalen, så har han nok store sjanser til å sikre tittelen, selv om han kanskje ikke skulle vinne løpet. Men det hadde vært ekstra gøy å gå ut med en seier, selvfølgelig! 🙂

  • Fredrik V7 oktober, 2007 kl 16:44

  Ja, hadde vært gøy hvis han gjorde det med stil og tok seiern der også. Hehe

  Nei, Fizzy tror jeg ikke kommer til og bli ett stort savn, og helt enig, Honda har drept barrichello, og kan lett gjøre det samme med Button.

  Toyota bør få inn Takuma Sato mener jeg, liker han godt, og han har tatt poeng for super-aguri som får motorene sine av, nettopp Honda.

  Nå går det også rykter om at Alonso er tibudt en kanon avtale for å singere for ferrari. Og Ferrari er ikke ett lag som er kjent for å kunne prioritere to førere like godt. Tror det ville blitt veldig intenst der med både Raikonen og Alonso. Men, det hadde vært en spennede fight.

  Ergo er min drømme drivers Lineup for 2008:

  McLaren – Hamilton – Button (Brittene sammen for Englands flasgskip innen racing)

  Ferrari – Raikonen – Alonso! (Hadde likt og sett den kampen om å blitt førstefører, hvis ikke må Ferrari endre en taktikk som går ut på å satse mer på en fører drastisk, og det fort)

  BMW – Kubica – Heidfeld (utentvil at disse to fungerer sammen)

  Honda – Barrichello – A.Davidson (Davidson kjenner honda motoren fra Super-Aguri allerede, Barrichello har jo signert ny kontrakt så vidt jeg har fått med meg)

  Renault – Kovalainen – Massa! (Med ett nysatsende renault team kunne det blitt gøy)

  Williams – Rosberg – Sutil (Sutil har ett godt talent å fortjenner sjansen i en bedre bil, Rosberg er også ett stooort talent. Disse sammen ville vært dynamit)

  Torro-Rosso – Vettel – Bordauis (Allerede signert og klappet å klart for dobbel sebastian ; D PS: Vettel var ekstrem idag!)

  Spyker – Veldig usikker hva som skjer med Spyker, to nye mektige eiere. Går rykter om at en inder skal inn som fører, hvem vet. Iallefall, kvitt dere med Sakon Yamamoto.

  Toyota – Trulli – Sato (som sagt, jeg har tro på at Sato kunne gjort det bra i ett lag som satser, og det er Toyota nødt til nå, hvis ikke bør de ta teamet ut av F1)

  RedBull – Webber – Coulthard (Hehe, de gamle veteranene syntes jeg funger fint for ett av de mindre lagene på griden, og regner med å se de sammen neste år)

  Super-Aguri Samme som med spyker, veldig usikker på fremtiden til SA, og hvem vet hva som vil skje der.

  Førere jeg ikke vil se igjen i 2008 er jo da selvfølgelig Ralph, Fisichella, yamamoto. En jeg godt kunne tenkt at skulle vært med i ett år til, er Wurz, men han har jo selv sagt han er ferdig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.