Revo Mondo DAB-adapter i hus

Sist lørdag var jeg en tur innom Elkjøp for å kjøpe Revo Mondo DAB-adapter, men måtte dra slukøret hjem igjen etter å ha blitt forklart at Elkjøp ikke hadde fått varen inn på lager. Jeg var dog litt tidig ute, siden kampanjen skulle starte påfølgende mandag, men Elkjøp pleier å ha både varen og prisen klar på lørdag. Den lørdagen ble det påpekt at Fredrikstad-avdelingen hadde leveringsdato den 31. oktober, derfor møtte jeg opp hos Elkjøp igjen den 31. oktober. Men jeg møtte fortsatt opp i Sarpsborg, siden de også har oversikt over hva Fredrikstad-avdelingen måtte ha på lager. Men ingen av dem hadde fått Revo Mondo DAB-adapteret på lager enda. Elkjøp i Sarpsborg kunne heller ikke gi meg noe hint om når de ville gjøre det. Vi ble derfor enige om at de skulle reservere en Revo Mondo DAB-adapter til meg og ringe så fort den var på lager.

Dette var på onsdag, torsdag kveld allerede fikk jeg en sms fra Elkjøp om at varen hadde kommet på lager og kunne hentes fredag etter kl 15. Etter jobb i dag bar det derfor en tredje tur til Elkjøp Sarpsborg i løpet av en uke. Jeg leverte «fakturaen» på den reserverte varen til betjeningen og de hentet Revo Mondo DAB-adapteret til meg. Jeg fikk dog ikke inntrykk av at de hadde fått inn fler enn dette ene eksemplaret. DAB’en var nemlig ikke utstilt i butikken. Men det er jo i grunn det samme for meg, jeg fikk mitt eksemplar! Vel hjemme var det bare å pakke ut og koble den til strøm og til forsterkeren. I tillegg til å strekke ut antenneledningen som fulgte med. Deretter var det bare å slå på radioen og vips så søkte den inn alle tilgjengelige DAB-kanaler. Revo Mondo DAB-adapter har forøvrig også FM-radio med RDS.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/02/revo-mondo-dab-adapter-i-hus/

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • kjell rennesund3 november, 2007 kl 11:17

  hei
  leste med interesse din runde på DAB adaptor. Jeg har gjort den samme vurderingen som deg. Synes Argon adapteren virker kjedelig og kan tenke meg Revo. Hvordan er erfaringene dine etter bruk????
  Jeg har fra tidligere en Squeesebox, men har trøbbel med å finne distriktsendinga til Østfold på den. Derfor innkjøp av adapter.

  Hilsen
  Kjell fra Kråkerøy

  • kak3 november, 2007 kl 16:37
   Forfatter

  Siden jeg bare har hatt den litt over ett døgn, kan jeg ikke si så fryktelig mye om lengre bruk av Revo Mondo DAB-adapteret, men førsteinntrykket er ihvertfall veldig bra!

  • H. O. St6 november, 2007 kl 10:07

  Kjøpte REVO Mondo igår.

  Manglet imidlertid en RCA til mini-jack ledning slik at jeg kan ta den analogt inn på lydkortet. Lytting derfor begrenset til hodetelefoner. Kommer til å bruke den som analog kilde til opptak av radio (nrk).

  Pros:

  Problemfri installasjon og søking. Bra signalstyrke selv i kjellerrom med ferdigmontert «antenne». «Fin og ren» lyd lite «blurp» lyder som jeg har hørt endel på DAB i London.

  Cons:

  Manglet en RCA til mini-jack ledning slik at jeg kan ta den analogt inn på lydkortet. Mangler SPDIF utgang (optisk). Ikke mulig å koble til en «bedre» antenne.
  Elkjøp hadde skrudd opp prisen till 695 etter uker med annonsering tl 599.

  • kak6 november, 2007 kl 11:32
   Forfatter

  En RCA til 3,5 mm jack overgang/kabel får man f.eks kjøpt hos Clas Ohlson til 69 kroner. Denne kabelen er på 5 meter. De har sikkert kortere også.

  Siden jeg var hos Elkjøp i kampanjeperioden og reservere ett Revo Mondo DAB-adapter, fikk jeg den til 599 kroner. Jeg kan fortsatt ikke finne adapteret i Elkjøp sin nettbutikk.

  • H. O. ST9 november, 2007 kl 15:12

  Yada, man får en RCA til minijack til kr 39 på CA.

  DABen funker helt etter oppskriften men det er skuffende lav bitrate på endel NRK kanaler. kun 128 kb/s på P1 (som stortsett er komprimert pop musikk og listefyll), og latterlige 160 kb/s på en så seriøs kanal som P2 og NRK Jazz. Akseptable 192 kb/s på Alltid klassisk. Skuff er det også at NRK Jazz ikke sendes på dagtid.

  Og jeg som har hørt at grunnen for å gå til DAB er mer kapasitet. Som i NRK’s politikk betyr mange kanaler med lav lydkvalitet. Da er jo halve vitsen borte.

  Er det noen som tør anbefale en bitrate for mp3 opptak fra DAB radio som matcher sendingen. Mitt spørsmål er derfor er det overkill å ta opp en 192 kb/s sending fra til mp3 (lame) med 256 kb/s komprimering ?

  • Øyvind Heitmann10 januar, 2010 kl 10:42

  Hei ! Ramla innom bloggen din pga dette oppslaget om Revo Mondo. Må først få slå fast at du har ein flott blogg, innhaldsrik og personleg ! Du er absolutt ein av dei betre bloggarane der ute, med både lyst og evne til å skriva og formildla på nett ! Trist å høyra om Anders, det må ha vore eit frykteleg sjokk for deg. Vondt kjem det nok til å vera lenge endå.

  med vennleg helsing

  Øyvind Heitmann

  • kak10 januar, 2010 kl 22:19
   Forfatter

  Hei og tusen takk for en veldig hyggelig tilbakemelding på bloggen, Øyvind! Det er veldig gøy å få tilbakemeldinger om at det man skriver og legger ut her er nyttig og lesbart for andre enn bare meg selv! 🙂

  Tapet av Anders var mildt sagt et sjokk og noe man ikke akkurat kommer over med det første. Savnet og sorgen vil man måtte leve med resten av livet. Men det blir nok lettere å leve med med tiden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.