Hvor havner Fernando Alonso neste år?

Idet det ble offisielt bekreftet at Fernando Alonso forlater McLaren Mercedes 2 år før tiden, har det blitt mye spekulert i hvor han vil havne neste år. Renault og Williams har vært de heteste alternativene. Toyota har også vært interessert i å få Fernando Alonso i sin stall. Toyota har så absolutt pengene som skal til for å skaffe seg Fernando Alonso, men hva med en konkurransedyktig bil? Der kommer nok Toyota til kort er jeg redd, og nettopp derfor er ikke Fernando Alonso interessert i å kjøre for Toyota.

I går ble det kjent at Williams’ offisielle testfører Kazuki Nakajima vil bli deres andre fører neste år etter at Alex Wurz valgte å trekke seg tilbake fra Formel 1-sporten. Dermed er døren lukket for Fernando Alonso hos Williams. Renault-teamsjef og Fernando Alonso’s manager Flavio Briatore er mer enn interessert i få til en Fernando Alonso-comeback i Renault. Det var nettopp hos Renault Fernando Alonso sikret seg sine Formel 1-titler i 2005 og 2006. Årsaken til at Fernando Alonso forlot Renault til fordel for McLaren hadde nok ene og alene med penger å gjøre. Det er ikke noen stor hemmelighet at budsjettet til Renault er mye mindre enn budsjettene til f.eks Ferrari, McLaren og Toyota for den saks skyld.

Men Flavio Briatore hos Renault har gjort det klart at han ikke ønsker en ettårs kontrakt med Fernando Alonso, men derimot en lengre kontrakt. Det har jeg ingen problemer med å forstå, for skal Renault ta Fernando Alonso tilbake i varmen igjen, så ville ihvertfall jeg vært interessert i å sørge for at det ble en lengre samarbeidsavtale enn for ett års tid. Fernando Alonso på sin side er kun interessert i å sikre seg ett Formel 1-sete for ett år denne gangen, slik at han stiller fritt til å vurdere nye tilbud for 2009-sesongen. Men Fernando Alonso skal også være forsiktig med å stille for høye krav og være for kresen. Før han vet ordet av det, må han stå over 2008-sesongen fordi han ikke fikk ett Formel 1-sete.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/08/hvor-havner-fernando-alonso-neste-ar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.