Fernando Alonso verdensmester for andre gang

Siden Brazil Grand Prix, sesongavslutningen i årets Formel 1-sesong ikke gikk til «normal» tid her i Norge, hadde jeg nok ikke hatt mulighet til å få sett løpet uansett. Men siden jeg i tillegg har vært uten internett hele helga, frem til idag faktisk, var det minimale sjanser med å få sett dette løpet. Felipe Massa kvalifiserte seg til pole position med Kimi Raikkonen, Jarno Trulli og Fernando Alonso på plassene bak. Michael Schumacher kvalifiserte seg bare til 10. startposisjon. Dette ville derfor bli en tøff dag for Michael Schumacher som måtte ha vunnet løpet og Fernando Alonso ikke tok ett eneste poeng for at han skulle sikre seg årets Formel 1-mesterskap.

Siden jeg ikke har sett løpet og heller ikke hatt tid til å lese noe særlig om det, da det var ganske mye å komme igjennom for å komme seg ajour etter 3-4 dager uten internett, har jeg bare sett resultatlisten. Felipe Massa vant med Fernando Alonso på 2. plass og Jenson Button på 3. plass. Michael Schumacher tok 4. plassen og Kimi Raikkonen tok 5. plassen. På de neste poengplassene finner vi Giancarlo Fisichella, Rubens Barrichello og Pedro de la Rosa. Jarno Trulli som kvalifiserte seg til 3. startposisjon måtte bryte etter 10 runder. Ralf Schumacher brøt etter 9 runder. I førermesterskapet vant derfor Fernando Alonso med 134 poeng, Michael Schumacher tok 2. plassen med 121 poeng, mens Felipe Massa sikret seg 3. plassen med 80 poeng. Konstuktørmesterskapet vant Renault også med 206 poeng, Ferrari tok 2. plassen med 201 poeng og McLaren sikret seg 3. plassen med 110 poeng. Renault og Ferrari har vært i en helt annen klasse enn McLaren i år. Da var årets Formel 1-sesong over for denne gangen, men er raskt tilbake til våren! Det blir ingen Formel 1-dekning på car.kak.net neste år, men jeg kommer garantert til å skrive om det her på blog.kak.net!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/10/24/fernando-alonso-verdensmester-for-andre-gang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.