Uten internett siden fredag

Når jeg gikk til sengs fredag hadde jeg internett. Når jeg kom hjem fra jobb lørdag kl 16:30 hadde jeg det ikke. Det var ikke liv i ADSL-lampa på modemet i det hele tatt. Uansett hvor mange ganger jeg resatte modemet hjalp det ikke en dritt. Det hjalp heller ikke å koble ut alle mellomledd og skifte ut alle kabler, det var like dødt. Like dødt var det hos kundeservice, siden de tar kvelden kl 16 på lørdager. Jeg satt derfor uten internett, omsider litt fritid og hadde ingen mulighet til å si ifra til kundeservice at det var noe galt. Hvis det i tillegg var ett lokalt problem, var det rimelig liten sjanse for at Bluecom var klar over problemet. Hvis det hadde vært ett sentralt problem, hadde det nok blitt oppdaget rimelig fort.

På søndag var det fortsatt ingen internett, men tror jeg klarte å få sendt avgårde en mail til de fra mobilen. Men kundeservice åpnet jo selvfølgelig ikke før på mandag. Når jeg omsider fikk kontakt med kundeservice på mandag, etter å ha jobbet fra 6 til 11:15, påstod de at de hadde kontakt med modemet mitt, og ville at jeg skulle koble fra ip-adapter og andre mellomledd. Jeg for min del kunne fortelle dem at uansett hva jeg koblet ifra, så ble det like lite liv i ADSL-lampa på modemet. Når jeg hadde dem på tråden og trakk ut strømmen til modemet, og de hadde en indikasjon på at de fortsatt hadde kontakt med modemet, skjønte de at her var det noe galt. De tok derfor en titt på sentralen jeg er tillkoblet og fant fort ut at det var flere kunder som hadde feilmeldt problemer. Såvidt jeg skjønte var halvparten av kundene på min sentral uten internett.

Kundeservice kunne ikke love at det skulle bli noe internett på meg før tirsdag før kl 20, da det måtte en montør ut i sentralen. Rett etter at jeg la på telefonen med kundeservice, kom det derimot en sms om at det hadde blitt satt feilretting kl 22:30 samme kveld (mandag). Når jeg tok kvelden ved 23:30-tiden var det fortsatt ingen internett. Det var heller ingen internett når jeg stod opp ved 9-tiden tirsdag. Jeg ringer derfor kundeservice igjen, og de leter litt frem og tilbake og kan fortelle at de hadde prøvd å restarte kortene i sentralen mandag kveld, uten at det hadde hjulpet. Derfor måtte det en montør ut i sentralen idag. Han kunne ikke gi meg noe klokkeslett på når det ville komme opp igjen. Jeg måtte derfor bare smøre meg med ett tykt lag med tålmodighet og håpe på det beste.

Spesielt kjipt var det fordi jeg faktisk har fri idag, tirsdag… å sitte en hel dag uten internett, etter å ha vært uten internett siden fredag, synes jeg høres rimelig kjipt ut. Men internett kom heldigvis tilbake i 13-tiden idag, men dog bare med en hastighet på 108 kbit/s. Når jeg skal ha 2200 kbit/s, er 108 kbit/s rimelig treigt. Men det var i det minste bedre enn ingenting. Men etter å ha resatt modemet ved ujevne mellomrom, har linja omsider kommet opp i 2200 kbit/s igjen! 🙂 Nå håper jeg at både Bluecom og sentralen jeg er tilkoblet oppfører seg pent fremover!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/10/24/uten-internett-siden-fredag/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.