Ubehagelig episode tirsdag og nydelig vær på Hvaler fredag

Denne uka har jeg kjørt litt av hvert for å si det sånn. Uka startet med 2 skift på Onsøy syd-planen som i hovedsak var kjøring til Øyenkilen-Vikane og Gressvik-Vikerkilen. På mandag var det også en del kjøring til Begby-Moen, Skjærviken og Glombo-Langøya. På 19:30-turen til Øyenkilen-Vikane fikk jeg tidenes skyllebøtte av 3 passasjerer. På Gressvik kommer det på 3 ungdommer hvor en av dem skal betale for alle 3. «3 barn til Vikane» sier vedkommende. Jeg var i tvil om hvor gamle disse var, men var ganske sikker på at de var 16 år eller eldre. Derfor ba jeg om å se legitimasjon for alle 3. Dette resulterer i ett helsikkens spetakkel hvor jeg rett og slett ble sjikanert. Jeg ble fortalt at jeg var stygg, at jeg burde skaffe meg en annen jobb og at jeg var en feit faen. Det resulterte i at de måtte gå av bussen, da de ikke hadde eller var villig til å betale 147,- kroner for 3 voksne til Vikane.

Jeg hadde i grunn håpet at de tenkte at de alltids kunne komme seg med neste buss. Det hadde i grunn vært ganske morsomt, fordi det var jeg som kjørte alle turene til Øyenkilen-Vikane tirsdag kveld. Jeg må innrømme at jeg synes at det er lite hyggelig å få slike skyllebøtter. En ting er om de holder seg til sak og ikke angriper meg som person, men når de angriper meg som person blir det brått litt ubehagelig. Han som opprinnelig skulle betale for alle 3 uttalte også at han hadde mest lyst til å spytte på meg. Må innrømme at denne oppførselen sier ganske mye om disse ungdommene. De ville rett og slett ikke skjønne hvorfor jeg ba om å få se legitimasjon og hvorfor de ikke kunne få betale barnebillett. Jeg prøvde rolig å forklare dem at hvis jeg var usikker på hvor gamle de var, kunne jeg be om å få se legitimasjon. Hvis de ikke kunne forevise legitimasjon måtte de betale voksenbillett. Kunne eller ville de ikke betale voksenbillett, kunne de ikke være med. Det er faktisk slik at alle som krever rabatterte billetter (barn- og honnørbillett) er pliktig til å vise bevis uoppfordret. Det fungerer dessverre ikke slik i praksis, men når jeg er usikker på om de har krav på rabattert billett, spør jeg om å få se legitimasjon og/eller honnørkort. Kan ikke slik dokumentasjon fremvises, må voksenbillett betales.

Ungdommene var tydligvis ikke villig til å betale voksenbillett og valgte derfor å gå av bussen. Men ikke uten enda mer spetakkel. I det jeg var på vei ut av busslomma, sparket eller slo en av dem i bussen så det skikkelig smalt bak i bussen. Jeg tok en titt på bussen senere på kvelden, men oppdaget ikke noen skade. Jeg så i grunn heldigvis ikke noe mer til disse. Det er første gang jeg har blitt sjikanert på denne måten. Det har selvfølgelig vært en og annen som har vært misfornøyd fordi de har måttet vise legitimasjon og/eller måttet betale voksenbillett når de ikke kunne dokumentere at de hadde krav på barnebillett, men det må regnes som bagateller i forhold til denne sjikanen.

Onsdag skulle jeg egentlig kjøre samme Onsøy syd-skift som mandag, men fikk ett Lisleby-skift med kjøring på Gluppe-Kongsten og Kongsten-Oredalen som var ferdig tidligere på kvelden. Årsaken var at det var ett stort behov for å kjøre ett tidlig-skift på Lisleby-planen torsdag. I dag fredag har jeg kjørt ett ettermiddag/kveldsskift på Skjærhalden-planen som startet med en skoletur fra Kvernhuset skole (rett nedi gata for her hvor jeg bor) ned til sentrum. Deretter var det Skjærhalden- og Utgårdskilen-kjøring resten av dagen. Den første turen til Skjærhalden hadde retur om Ed og Botne (rundt hele øya). Den andre turen hadde en retur om bare Botne (rundt halve øya).

Den tredje turen kjørte jeg bare til Bratte Bakke. Da byttet jeg buss med en annen sjåfør og kjørte retur med Utgårdskilen-bussen til byen. Siste tur for kvelden var en tur til Utgårdskilen. På den første turen til Skjærhalden var det ingen nye passasjerer fra Skjærhalden og rundt øya, og jeg hadde derfor anledning til å ta noen bilder (med mobilen). Jeg tok bilder av en utrolig vakker solnedgang idag ved Korshavn og Bølingshavn. Jeg benyttet også anledningen til å ta ett par bilder av bussen (med internnummer #133) jeg kjørte mesteparten av kvelden idag.

Lørdag skal jeg kjøre nattbuss igjen, denne gangen nattbuss til Skjærhalden. Skiftet starter kl 19:15 og består av primært av turer til Lisleby og Gluppe-Kongsten annenhver gang frem til kl 22:50. Siste tur før midnatt er en tur ut til Skjærhalden og tilbake igjen. Så skal jeg kjøre over til garasjen for å fylle diesel og vaske bussen utvendig. Så har jeg pause i litt over en time før jeg skal kjøre 2 nattbussturer til Skjærhalden. Første tur er kl 01:45 og andre tur er kl 03:15. Kl 04:45 søndag morgen skal jeg være ferdig etter å ha tomkjørt til og parkert i garasjen. Så selv om jeg forrige uke bare fikk en ukeplan med kjøring mandag, tirsdag og onsdag, ble det så absolutt en full uke denne uka også. Neste uke har jeg også fått kjøring mandag, tirsdag og onsdag. Ett morgenskift på Lisleby-planen mandag og tirsdag og ett kveldsskift på Skjærhalden-planen på onsdag. Men det blir nok mer kjøring utover i uka, tenker jeg. Det pleier som regel å gjøre det! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/10/ubehagelig-episode-tirsdag-og-nydelig-vaer-pa-hvaler-fredag/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.