Hvaler kirke

Hvaler kirke er en av Norges eldste kirker og ligger ikke langt fra Skjærhalden på Kirkeøy på Hvaler. Hvaler kirke er bygget i romansk stil og er bygget på 1100-tallet. Mellom 1953 og 1955 gjennomgikk Hvaler kirke en grundig restaurering hvor blant annet den gjenmurte sørportalen ble åpnet, kalkmaleriene ble restaurert og det ble bygget nytt sakristi. I forbindelse med tursenårsskiftet ble kirken og området rundt valgt til Hvalers tusenårssted. Man kan også se utenfor at i sammenheng med grunnlovsjubileet i 2014 var Hvaler kirke en «Valgkirke – i denne kirken ble første runde av valgene til riksforsamlingen i 1814 gjennomført. Dette var Norges første nasjonale valg.»

                                    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/06/07/hvaler-kirke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.