Ferring kirke i Danmark

Når man først er i Ferring og tar bilder av Bovbjerg fyr, må man også ta bilder av Ferring kirke, må vite. Ferring kirke er bygget på 1100-tallet en gang, jeg har ikke klart å finne ut nøyaktig når på 1100-tallet. Men det betyr at kirken er like gammel som Glemmen Gamle kirke. Ferring kirke består av romansk kor og skip, koret i granitt og skipet i hvitlkaket mur. Tårnet er fra 1400-tallet og den nederste etasjen fungerer som våpenhus. Kirkens kalkmalerier er blant Danmarks eldste og dateres til siste halvdel av 1100-tallet. Døpefontenen er romansk og prekestolen er fra 1639. Renessanse-altertavlen stammer fra 1638. Man ser bilder av hvordan Ferring kirke ser ut inne på wikipedia, jeg hadde ikke mulighet til å ta turen inn.

             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/08/22/ferring-kirke-i-danmark/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.