Spjærøy kirke

Spjærøy kirke er en kirke reist på Dypedal, Spjærøy på Hvaler. Spjærøy kirke, eller kapell som det ble kalt på den tiden, ble reist mellom 1889 og 1891 i granitt hugget ut fjellet syd for kirken. Spjærøy kirke har blitt pusset opp flere ganger, blant annet i 1941, 1958 og 1989.  Men det var allerede den 26. mai 1887 at Hvaler herredstyre besluttet å bygge et nytt kapell med 175 sitteplasser. Grunnstenen ble nedlagt to år senere den 22. mai 1889. Spjærøy kirke er en utrolig sjarmerende kirke bygget i granitt, som gjør den mer interessant å ta bilder av i seg selv, hvite kirker blir fort «intetsigende» og man sliter med at man brenner ut høylysene. Som en kuriositet er kirkeklokka støpt i Tønsberg allerede i 1837, hele 54 år før Spjærøy kirke stod ferdig!

                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/06/07/spjaroy-kirke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.