Lånke kirke

På vei fra Hegra festning til neste planlagte mål passerte jeg Lånke kirke på veien. Lånke kirke er en langkirke fra 1899 i Stjørdal kommune ved Hell. Så da er det kanskje ikke så vanskelig å gjette hvor jeg var på vei. Kirken var ikke veldig gammel, men allikevel interessant at den er bygget i tre. Kirker er jo veldig ofte bygget i stein eller betong, se bort fra når dem er veldig gamle. Da tenker jeg spesielt på stavkirker. Stavkirker er en type kirkebygg som jeg synes er veldig fascinerende. Jeg har sett noen få av dem, men det er mange igjen i vårt langstrakte land å ta en nærmere titt på. Men denne gangen var det Lånke kirke jeg møtte på min vei.

  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/10/06/lanke-kirke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.