Bilkirkegård i Båstnäs

I går var jeg på en lengre tur til den ganske så mye omtalte og fotograferte bilkirkegården i Båstnäs i Sverige. Eller Ivanssons bilskrot som det vel egentlig heter. Det er en 1,5 times tur herfra, og da kjører man opp til Ørje og over grensa mot Töckfors og tar etterhvert av E18 og kjører langt om lenge på svingete grusveier inn i svarte skauen i Sverige. Og når man tror man har kjørt for langt, skal man kjøre litt til, da snubler man mildt sagt opp i bilkirkegården i Båstnäs. Det er ikke lenge etter du ser Båstnäs-skiltet, før du møter bilene som står stablet og på rekke og rad i skogen på venstre side! Selv om det visstnok ble fjernet en del biler her for noen år tilbake, så er det fortsatt enormt med biler igjen å se nærmere på!

Hvis man skal ta bilder som jeg i går, så kan man gå her i timesvis uten egentlig å noen gang bli ferdig. Spesielt hvis man skal innom og se på absolutt alt av hva som befinner seg av biler på denne bilkirkegården. Brødrene Ivansson startet opp denne bilskroten på 50-tallet for å dekke en stor etterspørsel etter bildeler fra nordmenn. Nordmenn valfartet derfor over grensen til Båstnäs for å kjøpe bildeler! Selv om jeg gikk rundt og tok bilder i litt over 2 timer i går, så er det nok fortsatt veldig mange fotomotiver å hente til neste gang. Jeg har lyst til å returnere når det har blitt litt grønnere og frodigere i skogen, og ha med meg litt mer optikk for å ta enda mer bilder. Jeg kunne både tenke meg å ta mer bilder med ultravidvinkel og ikke minst ta mer bilder av interiøret av bilene og detaljer. Men da må jeg nok belage meg på å bruke mye mer enn et par timer på dette!

Helt til slutt vil jeg anbefale enhver som skal besøke bilkrikegården i Båstnäs å i det minste ta med seg gummistøvler, for deler av området er veldig gjørmete og bløtt!

                                                                                                                                                                                                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/03/13/bilkirkegard-i-bastnas/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.