Nytt besøk på bilkirkegård i Båstnäs

Når jeg var og besøkte bilkirkegården i Båstnäs i mars, bestemte meg meg for at jeg måtte tilbake igjen når det hadde blitt grønnere. Så derfor tok jeg med en kompis som også hadde lyst til å se denne bilkirkegården i Båstnäs i Sverige. Det er mildt sagt en ganske unik og spesiell opplevelse å se alle disse bilene stå og forfalle år etter år. For ikke å snakke om at man ser at naturen sakte men sikkert tar over. Bilvrakene synker ned i grunnen, trær gror tvers igjennom bilene og ikke minst så tar vegetasjonen over og dekker en del av bilvrakene. Det var utrolig kult første gangen jeg var på bilkirkegården, men kanskje enda mer kult denne gangen, da det var grønnere, mer vegetasjon og mye mer igjengrodd. Men da kan det selvfølgelig også være litt mer kranglete å komme seg frem enkelte steder.

Allerede når jeg var der forrige gang så hadde jeg blitt advart om at jeg burde ta med meg gummistøvlene, for deler av området var ganske fuktig. Det var ikke noe problem denne gangen, det var tørt overalt. Men jeg møtte allikevel i gummistøvler for å være på den sikre siden. Og det var i grunn veldig smart, for da slapp man å bli «raspet opp» av vegetasjonen og holdt insekter og slikt unna. I motsetning til forrige gang jeg var på bilkirkegården i Båstnäs, vrimlet det mer eller mindre av folk denne gangen. Gøy å se at det er et såpass populært sted å besøke. Men selv om det er mange der samtidig, så er området såpass stort at man ikke går i helene på hverandre. Mor i en familie kommenterte forøvrig at de burde også ha tenkt på å ta på seg gummistøvler når de skulle til bilkirkegården. Jeg har vært her før, så jeg visste hva jeg gikk til, sa jeg.

Jeg tror man mer eller mindre aldri kommer til å gå tom for motiver på bilkirkegården i Båstnäs, så jeg kommer sikkert til å komme tilbake. Det kommer sikkert også til å være dritkult med snø. I tillegg kan man selvfølgelig ta mye mer bilder av detaljer enn hva jeg har gjort hittil. Det var forøvrig også gledelig å se at «Här slutar allmän väg» har blitt erstattet med ett nytt ett! Jeg ble litt skuffa når det hadde blitt fjernet/stjålet sist jeg var der. Det var et ganske vanlig motiv fra bilkirkegården i Båstnäs.

                                                                                                                              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/08/nytt-besok-pa-bilkirkegard-i-bastnas/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.