Storfint besøk i Fredrikstad

Selv om det hadde stått i Fredrikstad Blad at ordføreren skulle ta imot The World i går, ble jeg rimelig overrasket når jeg var på retur til Fredrikstad om Alshus og så dette norskbygde cruiseskipet komme inn til Fredrikstad. Jeg har ikke mye peiling når det kommer til skip, men dette er ihvertfall et rimelig svært skip. Det veier ifølge wikipedia 53.524 tonn, er 196,35 meter langt og har 165 leiligheter ombord. Jeg tror ikke dette er det største cruiseskipet lengre, for jeg innbiller meg at det var det på det tidspunktet det ble bygd på Fosen Mek. Verksted, er det ihvertfall det størte leilighetsskipet i verden. Litt kult at det er norskbygd, ikke sant? Ekstra stas var det når The World kom til Fredrikstad i går rett før kl 12.00.

Jeg hadde kanskje trodd at det bare skulle ligge til kai ute på Øra (Borg havn) i noen timer, men det forlater faktisk ikke Fredrikstad før kl 23.59 i kveld. Så for de av dere som fortsatt ikke har hatt mulighet til å ta en titt på dette enorme cruiseskipet, så er det fortsatt muligheter! Jeg vet ikke hvor lett det er å komme til ute på Øra, siden det er en kommersiell/industri havn, men på Kråkerøysiden er det ihvertfall ypperlig mulighet til å ta skipet i «nærmere» skue og kunne ta noen bilder, for de som ønsker det. Fredrikstad Blad har vært ombord i skipet, men de hadde tatt ekstremt lite bilder av selve skipet, altså utvendig. Det er litt skuffende synes jeg. Jeg er ikke så veldig interessert i hvordan lunsjen ser ut liksom. Eller hvordan golfsimulatoren ombord ser ut.

I tillegg til at jeg stoppet ute på Alshus når The World var på vei inn til Fredrikstad (jeg hadde tom buss), kjørte jeg også en tur ut til Kråkerøy etter jobb i går en kjapp tur for å ta noen flere bilder. Det er såpass avstand over til havna at man må zoome inn maks med mobiltelefonen. Og da kan man vel trygt si at bildekvaliteten ikke ble spesielt bra. Men jeg har jo heldigvis med meg mitt Nikon Coolpix S9 også, som tar ypperlige bilder til å være ett kompaktkamera på størrelse med ett kredittkort. Hvis man ser bort fra at det selvfølgelig er litt tykkere enn ett kredittkort da! Men siden jeg ikke visste hvor lenge The World skulle ligge til kai i Fredrikstad, var jeg veldig spent om jeg rakk å ta noen flere bilder før skipet forlot Fredrikstad igjen. Men det viste seg jo å ikke være noe problem!

Ellers gikk arbeidsdagen i går smertefritt. Ingen problemer eller overraskelser å melde. Den eneste var nok når jeg snublet over ankomsten til The World rett før kl 12.00. Lørdagsskiftet vårt avsluttes med to runder på Glommaringen, og man kan vel si hva man vil om Glommaringen, men tiden går ihvertfall ganske fort. Hver gang man har kjørt hele runden har det gått en hel time og da går de to timene rimelig fort. Det var litt trafikk på den første runden på Glommaringen kl 15.00, men den andre runden var egentlig ganske stille og rolig. Det sier seg jo selv når jeg kommer inn i spor 2 på bussterminalen i Sarpsborg 5 minutter før avgangstiden. Men når jeg kom til Østfoldhallen kom det jo en del passasjerer på kan du si.

Etter jobb i går fikk jeg besøk av to kompiser av meg, vi koste oss med godt drikke, grillsjefen fyrte opp gassgrillen og vi spiste oss altfor gode og mette. Musikk hører selvfølgelig også med i hyggelig selskap, eller hele tiden i grunn, spør du meg. Men for aller første gang satt vi faktisk ute på verandaen hele kvelden og ut i natten. Med unntak av når vi skulle spise da, da er det jo naturlig å sitte ved spisebordet i stua. Det var utrolig hærlig å sitte ute på verandaen, det var utrolig mye kjøligere enn det er inne i leiligheten om dagen. Akkurat her og nå er det +26.7 grader her på «kontoret». Men dette (lille) rommet er også kjent for å være det aller varmeste også. Det er ingen vinduer eller lufteluker her, og pc’en står og går hele dagen og forsterkeren min fra Denon produserer jo også litt varme kan du si.

Selv om det ble litt godt å drikke å går er formen i dag akkurat som perfekt, aldri vært bedre! Ingen «spor» etter gårsdagen. Det er slik man liker det! Er aldri noe kult å være fyllesjuk eller være «tung» i både hodet og kroppen pga gårsdagens strabaser. Nå blir jeg riktignok veldig sjeldent fyllesjuk, siden jeg har blitt ganske flink til å vite hva jeg skal og ikke skal blande av «godsaker». Men det hender jo en gang i blant at man våkner med skallebank og er generelt sett veldig sliten. Men det er heldigvis unntaket. Hadde det vært konsekvensen hver eneste gang, så hadde jeg faktisk revurdert inntaket av «godsakene» tvert. Jeg tror forresten det var noen som ble rimelig overrasket i natt når jeg kom med shotglassene?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/07/03/storfint-besok-i-fredrikstad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.