Fredrikstad domkirke

Samtidig som jeg tok bildene av bryggepromenaden i Fredrikstad på formiddagen, benyttet jeg også anledningen til å ta et par bilder av Fredrikstad domkirke. Domkirken er under rehabilitering for tiden, og det er først nå den senere tid at det har vært mulig å ta bilder av den uten all den blå og hvite plastikken. Den har mildt sagt fått noen morsomme kallenavn underveis, slik som f.eks «Dong Kirke» og ikke minst «Kondomen». Med unntak av at det fortsatt er stillase rundt domkirken, er det nå ihvertfall mulig å se domkirken igjen. Fredrikstad domkirke ble bygget i 1880 og restaurert i 1954. Den het opprinnelig Vestre Fredrikstad kirke men skiftet navn til Fredrikstad domkirke når Borg bispedømme ble opprettet i 1968. Domkirken er bygget som en langkirke og er  bygget i mur og teglstein. Det er plass til 1100 i kirken.

Her er noen bilder jeg tok av Fredrikstad domkirke i april 2006:

      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/01/23/fredrikstad-domkirke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.