Trafikkaos i Fredrikstad

I dag har vi nok sett det værste trafikkaoset i Fredrikstad på lang, lang tid. Det gikk heldigvis ikke så veldig mye ut over de avgangene jeg kjørte i dag, men noe forsinkelse ble det dog. På vei inn fra Skjærhalden rett før kl 15 hadde det seriøst begynt å pakke seg sammen med trafikk i alle retninger i Fredrikstad sentrum. Dermed tok det ekstra lang tid å komme rundt Torvbyen for å komme seg inn i spor 4 på bussterminalen. Jeg måtte også slippe frem Saltnes/Tomb-bussen som tydligvis var forsinket inn fra Engelsviken. Han fikk gjøre seg ferdig i spor 4 før jeg kjørte frem min buss #108. Den siste gjenlevende bussen med manuelt gir i normal rutedrift. Den er selvfølgelig stasjonert på Vesterøy. Nettopp fått ny motor også faktisk.

Mens jeg satt og ventet på at Saltnes/Tomb-bussen ble ferdig fikk jeg spist halvparten av ei brødskive, før jeg tok med meg matboksen og drikkeflaska inn på bussterminalen, for den vanlige depotstoppet. Det vil si en tur innom toalettet for å gjøre det man bør gjøre før man drar ut på tur i 2 timer og spiste opp resten av matpakka mi. På vei ut får jeg vite at Skjærhalden-bussen som skal gå samtidig med meg (Skjærhalden-bussen kjører om jernbanen og riksvei 108 ved Kråkerøy Kirke mens Vesterøy-bussen kjører om Alshus) og som jeg skal korrespondere med ute i Bratte Bakke hadde blitt forsinket. Under skolekjøringen i starten av skiftet ble det oppdaget at stedsanviseren på bussen hadde gått i stå, derfor måtte ny buss sendes ut. Jeg tok derfor med meg så mange som overhodet mulig. Men før jeg kom meg avgårde fra bussterminalen dukket en ny buss opp bak meg i sporet.

I køen på vei mot brannstasjonen tok Skjærhalden-bussen meg igjen, det tok litt ekstra tid å komme seg ut av sentrum og over Kråkerøy-brua i dag. Men begge bussen kom til Bratte Bakke samtidig, bussen fra Skjærhalden som jeg også skal korrespondere med hadde nettopp vært der. Derfor var det bare å ta med seg de passasjerene som skulle inn på Vesterøya og kjøre avgårde. Vanligvis har vi god tid på turen fra Bratte Bakke til Utgårdskilen, men pga trafikken i sentrum var jeg omlag 5 minutter forsinka fra Utgårdskilen i dag. Innen jeg hadde vært nedom Papperhavn og Bukta var jeg nærmere 8 minutter forsinket. Men dette er i grunn bare blåbær i forhold til hva andre opplevde senere på ettermiddagen.

Jeg kom inn i spor 4 slik at jeg rakk en tur innom bussterminalen for å slå av en liten prat før det bar avgårde igjen. Trafikken i sentrum hadde selvfølgelig ikke blitt noe bedre på de siste 2 timene, så jeg var forberedt på at det kom til å ta lang tid å komme seg til jernbanen og videre ut til Kråkerøy og Hvaler. Men det gikk i grunn ganske smidig, jeg tror jeg bare var 5-6 minutter forsinket i forhold til en vanlig dag. Det må man være fornøyd med på tanke på hvor mye trafikk vi har hatt i Fredrikstad sentrum i dag. Dette er veldig typisk fredag ettermiddag når alle skal til Hvaler. Absolutt all trafikk som skal til og fra byen må igjennom en og samme rundkjøring. Intelligent, ikke sant?

Når jeg etter å ha kjørt ferdig turen ned til utgårdskilen og til Papperhavn (når vi har passasjerer dit, i dag kunne jeg snu ved Guttormsvauen) var det bare å tomkjøre ned til Bratte Bakke for å parkere bussen. Deretter var det bare å vente på å bli hentet. Det var da jeg fikk en telefon om at trafikken stod helt i stampe på vei inn til byen og at det gikk utrolig sakte. Jeg fikk telefoner med ujevne mellomrom for oppdateringer. Å komme seg igjennom tunnelen på innfartsåra fra Seut tok ikke mindre enn en halvtime og turen fra bussterminalen til Demokraten tok 20 minutter. Jeg fikk også underveis informasjon om at de hadde problemer med å få ned klaffene på Kråkerøy brua etter å ha åpnet den for en båt som skulle passere. Det er forøvrig ikke ett ukjent problem med nettopp den brua.

Vanligvis er jeg ferdig parkert til ca kl 18 i Bratte Bakke, i dag var det ikke før kl 18:13, men jeg måtte pent stå og vente der ute til kl 19:15 før jeg ble hentet. Når de omsider hadde fått sveivet ned klaffene, ja de har faktisk sveiver de kan bruke for å manuelt få klaffene ned, så begynte trafikken å gli som normalt. Selv om det var gigantiske mengder med trafikk som skulle over Kråkerøy-brua og ut mot Hvaler. Helt siden jeg startet dagen i dag kl 13 har det vært en utrolig tilstrømning med biler til Hvaler. Jeg har også begynt å merke at jeg møter mye mer biler på de trange veiene ned mot Papperhavn og Bukta. Det medfører mye bruk av møteplasser, rygging og ikke minst å smyge seg forbi på de utroligste plasser. Jeg har også lagt merke til at det er flere og flere som ikke vinker for å si takk når jeg hjelper de frem i trafikken. Det er åpenbart at hyttefolka og badegjestene er på vei til Hvaler.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/06/trafikkaos-i-fredrikstad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.