Lidl-eventyret over i Norge

I midten av mars kjøpte Reitan-gruppen opp alle Lidl-butikkene, fredag for en uke siden sa konkurransetilsynet ja til oppkjøpet, mandag hang det plakater med at fredag 6. juni var siste dag Lidl Fredrikstad skulle holde åpent og i dag har Lidl låst dørene sine for siste gang i Fredrikstad. Det samme gjelder nok alle de andre 50 Lidl-butikkene i Norge. Websidene til Lidl videresender alle sine kunder til Lidl i Sverige med følgende beskjed:

Lidl sin virksomhet i Norge er overført til Rema 1000 med virkning f.o.m 07.06.08.

Grunnet virksomhetsoverdragelse, må henvendelser angående varer kjøpt etter 6. juni 2008 rettes direkte til Rema 1000. For varer kjøpt før 7. juni 2008, kontakt servicepartner eller send mail til kundehotline@lidl.no.

Du vil nå automatisk bli viderekoblet til www.lidl.se.

Jeg var en tur innom Lidl ved 19.30-tiden i kveld, og det var ikke rare greiene igjen i butikken. Jeg hadde håpet å få kjøpt noen pakker med dopapiret og isen jeg har blitt så glad i, men det var ikke en eneste dassrull eller is å oppdrive. Ihvertfall ikke den Gelatelli-isen jeg er så glad i. Dermed var de pakkene med is jeg kjøpte forrige helg de siste jeg fikk nyte. Nå er det kun 10 doruller igjen før jeg må finne meg ett alternativ. Jeg håper selvfølgelig å slippe å kjøpe Lambi til Lambi-pris. Håper å finne ett rimeligere alternativ. Når det gjelder isen fra Gelatelli, så får jeg se om jeg kan finne noe som er like godt ett annet sted. Hva annet kan jeg gjøre? Med unntak av å dra 10-13 mil til nærmeste Lidl i Sverige selvfølgelig.

Som det vedlagte bildet forteller, ble hele varesortimentet (med få unntak) solgt unna med 20% rabatt nå de siste dagene. Det har sannelig fått fart på sakene. Jeg har faktisk aldri sett så mange biler parkert utenfor Lidl her i Fredrikstad noen gang som jeg gjorde i dag. Det var også en mengde med kunder inne i butikken. Det var dog dessverre veldig lite varer igjen ved 19.30-tiden. Men jeg fikk med meg en 6-pakk med boblevann med sitronsmak, 5 stykk 1 liter Cien dussjåpe og ett par pakker med lakris. Liten fangst med andre ord. Hadde bare de som har tømt hyllene på Lidl denne uka oppdaget Lidl litt tidligere. Da hadde det kanskje ikke vært en grunn for Lidl å selge til Reitan-gruppen. Hva sitter vi igjen med nå? Jo, enda flere Rema 1000-butikker. Hva skal vi egentlig med det?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/06/lidl-eventyret-over-i-norge/

2 kommentarer

  • Fredrik6 juni, 2008 kl 23:21

  Tja.. ikke fullt like mange Rema’er som Lidl-butikker. Noen steder ligger jo Rema og Lidl rett ved siden av hverandre. De selger sikkert en del av butikkene sine, og så får de fylt inn med manglende arbeidskraft på rema’ene.

  • trond20 juni, 2008 kl 23:21

  Nok et eksempel på nordmenns genetiske trang til ensretting og konvensjonell tenking. Pluralisme og valgfrihet er farlig og kan skade den norske folkesjela.

  Jeg husker da det kun fantes en eneste type Camembert i Norge, den fra Maarud. For alt jeg vet, er det fremdeles slik der oppe hos dere?

  Kos dere i annerledeslandet…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.