Hva skjer med SEAT i Norge?

Den 1. april 2004 tok SEAT Nordic AB over salg og markedsføring av SEAT i Norge, etter at Harald A. Møller hadde hatt ansvaret for dette i mange år. Årsaken til dette var at det var lite penger å hente i salg av SEAT i Norge. Og da spør mange seg hvorfor det? Nei, si det. Jeg fatter og begriper ikke hvorfor SEAT selger så ekstremt dårlig i Norge i forhold til f.eks Skoda. Begge merkene hadde vel rimelig like håpløse utgangspunkt når VAG tok over eierskapet av disse to bilmerkene. Med Skoda derimot har VAG lykkes og selges som varmt hvetebrød i Norge. Med SEAT derimot går det ekstremt dårlig. At det selges flere Alfa Romeo i Norge enn SEAT sier litt. Etter at SEAT Nordic AB tok over salg og markedsføring av SEAT i Norge, var forhandlernettet til SEAT redusert til bare 4 forhandlere. Disse befant seg i Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad og Ski.

Jeg var derimot innom SEAT-forhandleren i Fredrikstad i går, men så til min store overraskelse at denne forhandleren nå bare selger Citroen og Skoda. Må innrømme at det er en stund siden jeg har vært innom forhandleren, og må innrømme at det at de selger Citroen var ett større sjokk enn det faktum at de ikke selger SEAT lengre. SEAT har bare gått nedover og nedover her i Norge etter at Harald A. Møller sa fra seg salg og markedsføringen. Nå tenker jeg ikke på salget i seg selv, da dette har vært fallende og var årsaken til at Harald A. Møller trakk seg fra denne avtalen, men derimot det faktum at SEAT ikke er synlig og tilgjengelig hos forhandlerne lengre. Hvordan skal man selge en bil som ikke selges eller markedsføres? Jeg for min del aner ikke hvordan jeg skal få prøvekjørt eller kjøpt en SEAT idag. Den tidligere forhandleren her i Fredrikstad selger ihvertfall ikke SEAT lengre, og kunne fortelle at det sluttet de med februar/mars i år. Når jeg spurte hvorfor de hadde sluttet å selge SEAT, så var det pga det dårlige salget og det faktum at SEAT Nordic AB ikke er interessert i å bruke en eneste krone på å markedsføre SEAT-merket i Norge. Uten forhandlere og uten markedsføring, sier det seg selv at man ikke får solgt SEAT i Norge.

Det er utrolig synd, da bilene ikke står noe tilbake på kvalitet i forhold til f.eks Skoda. Jeg sier ofte «same shit, different wrapping» når det gjelder Audi, Volkswagen, SEAT og Skoda. Neida, man får mer når man legger mer penger på bordet for Audi og Volkswagen, men det er ikke dermed sagt at dette holder noen høyere kvalitet enn Skoda og SEAT. Jeg synes det er ekstremt synd at det har gått som det har gått med SEAT i Norge, da jeg har hatt veldig sansen for både merket og deres bilmodeller i mange år. SEAT Leon og Ibiza er virkelig biler jeg har sansen for! Jeg har testet flere av dem, deriblant SEAT Leon 20VT 4 Top Sport! SEAT Ibiza Sport er slettest ikke noe dumt valg det heller! Det er nok dessverre en god stund til jeg får gleden av å teste biler fra SEAT igjen! 🙁

Jeg kondolerer med SEAT sitt nederlag i Norge!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/22/hva-skjer-med-seat-i-norge/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Torstein8 juli, 2006 kl 17:39

  Seat er bra biler!
  Kjører selv en Seat Ibiza, 2003 mod. og er meget fornøyd. Sportslig profil og rimelig pris.

  Torstein.

  • Bernt16 august, 2007 kl 00:14

  Kjörer en Seat Alhambra 4 TDi. Den er etter det jeg har funnet ut helt lik en VW Sharan. Eneste manko, mindre utvalg i motorer og girkasse. For eksempel Alhambra 4 Tdi som jeg kjöpte i Sveits: Diesel bare med 115 hk. og manuell girkasse. Hvis dette passer deg, hvorfor ikke Seat? Jeg kjöpte en spesialmodell med masse tilleggsutstyr som standard, glöm det hos VW, og sparte ca. 50.000,-NOK på en tilsvarende Sharan. Mer penger til julegaver spør du meg.

  • Gry5 april, 2010 kl 02:49

  Få tilbake Seat! Beste bil jeg har hatt! Sikker, billig i drift, behagelig å kjøre, stilig å se på. Hvor får man tak i de nå??

  • OJ26 oktober, 2010 kl 12:24

  Jeg er glad til at dette skvipet kom seg ut av Norge. Seat duger som en svam, for den tar inn sinnsykt mye vann!!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.