BMW og SEAT med en seier hver på Brno

BMW gjorde det veldig bra på Brno i fjor, og man regnet derfor med at de ville gjøre det bra der i år også. Det er ikke til å stikke under en stol at noen av banene passer BMW-bilene veldig bra, mens andre baner igjen passer SEAT-bilene veldig bra. Nå var det riktignok litt mer blandet i toppen under kvalifiseringen på Brno-banen enn man hadde regnet med, men en BMW på topp ble det til slutt. Det så lenge ut til at Alain Menu skulle sikre seg pole, men ble slått på målstreken av BMW-fører Alessandro Zanardi.

Alessandro Zanardi startet derfor det første løpet fra pole med Alain Menu ved siden av seg. De neste startposisjonene var besatt av en BMW og Chevrolet før SEAT-fører Gabriele Tarquini og Tiago Monteiro. SEAT-løpet ble ikke prioritert denne helgen med Le Mans på kalenderen. Men det første løpet ble vunnet av Alessandro Zanardi med Felix Porteiro fra BMW Team Italy-Spain på de to første plassene. De neste poengplassene gikk til Alain Menu, Augusto Farfus, Jorg Müller, Gabriele Tarquini, James Thompson og Yvan Muller. Yvan Muller tok det siste poenget og startet derfor det andre løpet fra pole.

Alessandro Zanardi var utrolig sterk også i det andre løpet og klatret oppover feltet. Det går tydelig frem at han er en av de letteste bilene i feltet. Gabriele Tarquini klarte dog å holde han bak seg og gikk over målstreken først. BMW-fører Alessandro Zanardi, Augusto Farfus og Felix Porteiro sikret seg de neste plassene. På de neste poengplassene finner vi Yvan Muller, Alain Menu, Jorg Müller og Andy Priaulx. Dette var det eneste poenget britiske Andy Priaulx fikk med seg fra Brno denne helgen.

I førermesterskapet leder fortsatt Gabriele Tarquini med 58 poeng. Yvan Muller ligger på andre plass med 43 poeng og Richard Rydell ligger på tredje plass med 37 poeng. Det er dermed fortsatt tre SEAT-førere i topp. Andy Priaulx ligger på fjerde plass med 34 poeng, Jordi Gene ligger på femte plass med 30 poeng og Robert Huff ligger på sjette plass med 27 poeng. I konstruktørmesterskapet SEAT med 137 poeng. BMW ligger på andre plass med 117 poeng og Chevrolet ligger på tredje plass med 95 poeng. BMW tok ett realt jafs av poengene denne helgen og tok realt innpå SEAT. BMW fikk med seg 32 poeng mens BMW måtte nøye seg med 23 poeng. Neste løp er på Estoril-banen i Portugal den 13. juli.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/15/bmw-og-seat-med-en-seier-hver-pa-brno/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.