Dobbelt BMW, SEAT beholder ledelsen etter Pau

Foran helgens runde i WTCC i Pau, Frankrike hadde FIA bestemt seg for å "straffe" SEAT-bilene ytterligere. De hadde allerede tidligere blitt straffet med en turtallssperre. Denne gangen skulle BMW sine biler bli 15 kilo lettere og Honda sine biler bli 20 kilo lettere. Dette for å prøve å utjevne forskjellene i mesterskapet. SEAT på sin side var ikke særlig fornøyd med dette, da deres biler er bygget etter gjeldende regler og retningslinjer i WTCC. Det holder med andre ord ikke at man blir lesset full av suksessballast, man skal straffes utover dette også hvis det viser seg at man har en bil som fungerer bedre enn konkurrentenes?

Under gårsdagens kvalifisering var det Augusto Farfus i BMW som var raskest. Augusto Farfus er også blant de aller letteste i feltet med bare 3 kilo suksessballast. På andre, tredje, fjerde og femte startposisjon finner vi Yvan Muller, Jordi Gene, Gabriele Tarquini og Richard Rydell. På de neste startposisjonene har vi Robert Huff (Chevrolet), Andy Priaulx (BMW) og Nicola Larini (Chevrolet).

Jeg har kun sett en oppsummering av dagens første løp i WTCC på Eurosport. Augusto Farfus beholder ledelsen fra pole, men allerede på den første runden er det det totalte kaoset i en 180 graders sving på banen. Man vet ikke med sikkerhet hvem som egentlig har skylda, siden det var en kjedekollisjon med flere biler i bredden i denne svingen. Det første løpet blir pga dette rødflagget og startet på nytt. Augusto Farfus har en bra start og klarer å dra i fra hele feltet for hver enest runde som går. Ved målgang er han hele 17.8 sekunder foran nestemann. Yvan Muller og Jordi Gene sikrer seg andre og tredje plass, mens de neste poengplassene går til Robert Huff, Gabriele Tarquini, Richard Rydell, Nicola Larini og Andy Priaulx. Det vil si at Andy Priaulx starter det andre løpet fra pole.

I mellomtiden har det begynt å regne over Pau-banen i Frankrike og i slutten av ett Formel klasse-løp som gikk på samme bane utspinner det seg det komplette kaos. Den første bilen som kommer inn i det våte partiet av banen sklir rett av banen, det samme gjør den ene etter den andre. Jeg fikk aldri telt over hvor mange biler som faktisk sklei av banen og kræsjet i autovernet i denne svingen, men det var raskt mellom 5 og 10 biler. Løpet ble rødflagget da det kun gjenstod 7-8 minutter av løpet. Resultatet ved forrige målgang ble sluttresultatet av dette løpet. Jeg regnet derfor med at det kom til å bli ett utrolig spennende WTCC-løp i regnet i Pau i Frankrike.

Men så feil kan man ta. Løpet blir startet bak sikkerhetsbilen, naturlig nok, som forblir ute i 3-4 runder før den slipper feltet avgårde. Dermed regnet jeg med at underholdningen skulle starte, men den uteble igjennom hele løpet på 21 runder. Andy Priaulx gjorde ingen feil fra pole, se bort fra noen små sladder her og der og gikk derfor vinnende ut av dette løpet. Han var dog truet av både Nicola Larini og Richard Rydell bak der igjen igjennom store deler av løpet. Det ville derfor ikke være store feilen som skulle til før Nicola Larini i sin Chevrolet ville tatt over ledelsen i det andre løpet. Men mot slutten av løpet virket det som om Nicola Larini hadde gitt opp og konsentrerte seg om å sikre andre plassen. Men da tok det ikke lange tiden før han ble hardt presset av Richard Rydell som lå bak i sin SEAT Leon TDI.

Men det Nicola Larini og Richard Rydell endte til slutt på en andre og tredje plass i det andre løpet. De neste poengplassene gikk til Gabriele Tarquini, Robert Huff, Augusto Farfus, Yvan Muller og James Thompson (Honda). Jordi Gene er den eneste av de fremste SEAT-førerne som ikke tok noen poeng i dag, etter å ha måttet besøke depotet for å skifte dekk ganske tidlig i det andre løpet. Dette må være det kjedeligste regnværsløpet jeg har sett noensinne. Løp i regnvær pleier alltid å bli ekstraordinære spennende og spektakulære, men dette var rett og slett bare kjedelig. Det kan selvfølgelig også ha noe med varmen å gjøre, men jeg var på vei til å sovne flere ganger underveis i løpet. Den eneste seriøse avkjøringen i dag var Alain Menu sin mot slutten av løpet.

I førermesterskapet leder fortsatt Gabriele Tarquini for SEAT med sine 45 poeng. Yvan Muller ligger på andre plass med 38 poeng og Richard Rydell ligger på tredje plass med 37 poeng. Andy Priaulx er første ikke-SEAT på fjerde plass med 33 poeng. Etter ikke å tatt ett eneste poeng i det andre løpet har Jordi Gene rykket ned til femte plass med sine 30 poeng. I konstruktørmesterskapet leder fortsatt SEAT med sine 115 poeng, mens BMW og Chevrolet ligger på de to neste plassene med henholdsvis 85 og 81 poeng. Honda ligger sist med 10 poeng. Neste løp er på Brno i Tsjekkia den 15. juni.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/01/dobbelt-bmw-seat-beholder-ledelsen-etter-pau/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.