Komplett SEAT dominans i Puebla

SEAT gjorde det skarpt i Brazil med å vinne begge løpene der, men ingen hadde nok sett for seg den totale dominansen de skulle ha i Puebla, Mexico. Jordi Gene sikret SEAT sin andre strake pole position for sesongen. Raskeste BMW var ikke å se før i 6. startposisjon. Resten av BMW-feltet var på 11. startposisjon og nedover. Dette er ikke en situasjon SEAT har vært vant til å være i. SEAT gjorde det slettest ikke dårlig i fjor, Yvan Muller endte på 2. plass i førermesterskapet bare 9 poeng bak vinnende Andy Priaulx. I konstruktørmesterskapet endte de også på 2. plass bare 6 poeng bak vinnende BMW. I år kan være SEAT sin store sjanse til å ta begge titlene hjem til Spania!

Men det er selvføgelig mange løp igjen av sesongen, nærmere bestemt 10 løpshelger med tilsammen 20 løp. Det er derfor 200 poeng igjen å kjempe om! Men denne helgen var det uten tvil SEAT som var dominerende. Nærmereste konkurrent var Chevrolet, BMW ble totalt utklasset denne helgen. Alfa Romeo er forøvrig fraværende i år, de har valgt å droppe deres Alfa 156, siden den ikke selges lengre og har derfor ikke den helt store markedsføringsverdien. Kanskje de kommer tilbake senere med ny bil?

FIA har forøvrig bestemt seg for å legge noen restriksjoner på TDI-bilene til SEAT i år. Restriksjonene tredde i kraft i Brazil og vil gjelde inntil vi hører noe annet. De har fått redusert turbo- og drivstofftrykket på sine TDI-biler. Reglene for de bensindrevne bilene er uendret. Allikevel var det total SEAT-dominans i Puebla, Mexico i går. I det første løpet sikret Jordi Gene og Richard Rydell 1-2 seier til SEAT. På tredjeplass endte Nicola Larini i en Chevrolet Lacetti. Tom Coronel kjørte inn til en 4. plass med sin bensindrevne SEAT Leon. Deretter har vi SEAT Leon TDI med Gabriele Tarquini, Yvan Muller og Tiago Monteiro på rekke og rad på resultatlista. Den siste poengplassen gikk til Chevrolet-fører Alain Menu. Best plasserte BMW var Andy Priaulx på en 10. plass. Tiago Moneiro i sin SEAT Leon TDI satt løpets raskeste rundetid med 1:41.067.

I det andre løpet blir de 8 første på resultatlista fra det første løpet snudd opp ned. Det vil si at Alain Menu i Chevrolet Lacetti som endte på en 8. plass i det første løpet startet fra pole position i det andre løpet. Men Alain Menu klarte ikke å forsvare sin pole position i løpet av løpet. Alain Menu måtte nøye seg med en 7. plass. Alle plassene foran Alain Menu var SEAT Leon. Tiago Monteiro, Richard Rydell, Gabriele Tarquini, Yvan Muller og Jordi Gene i SEAT Leon TDI. Tom Coronel i en bensindrevet SEAT Leon sikret seg 6. plassen. Beste plasserte BMW var Andy Priaulx på en 8. plass. Andy Priaulx sikret seg derfor ett fattig poeng. Det var det eneste poenget BMW fikk med seg fra helgens to WTCC-løp i Mexico. Yvan Muller i sin SEAT Leon TDI satt løpets raskeste rundetid med 1:42.418.

SEAT ledet både fører- og konstruktørmesterskapet etter de to løpeen i Brazil og det er vel heller ikke noen tvil om at det leder etter helgens løp i Mexico. I førermesterskapet leder nå Richard Rydell med 26 poeng. Gabriele Tarquini ligger på andre plass med 24 poeng, Yvan Muller ligger på tredje plass med 22 poeng, Jordi Gene ligger på fjerde plass med 15 poeng, Andy Priaulx i BMW ligger på femte plass med 14 poeng. I konstruktørmesterskapet leder SEAT med sine 69 poeng. BMW ligger på andre plass med 40 poeng og Chevrolet ligger på tredje plass med 28 poeng. Etter helgens suksess må SEAT-førerne belage seg på å få suksessballast i sine biler. Yvan Muller og Gabriele Tarquini blir de tyngste med 44 kilo. Andy Priaulx får 33 kilo ekstra, Jörg Müller får 26 kilo ekstra og Rickard Rydell får 20 kilo ekstra. Neste løp er på Valencia-banen i Spania den 18. mai.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/07/komplett-seat-dominans-i-puebla/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.