Dårlige resultater for Audi og SEAT

Det er vel knapt nok noen vits å skrive noe om helgens DTM-løp på EuroSpeedway. I lørdagens kvalifisering var best plasserte Audi Alexandre Prémat i 6. startspor. Mattias Ekström kvalifiserte seg bare til 9. startspor og deretter kommer Audi’ene på løpende bånd. Det vil si at startfeltet var dominert av Mercedes så langt øyet kunne se. Det var i tillegg ett meget kaotisk løp med mange biler involvert i en kræsj, en safety car-periode hvor Mattias Ekström sleit med radioforbindelsen med teamet og endte opp med å få en straff for å ha gått inn i pit lane for tidlig.

Best plasserte Audi i løpet av Timo Scheider på en 5. plass. Martin Tomczyk endte på en 9. plass og Mattias Ekström endte på en 10. plass. Tom Kristensen deltok ikke denne helgen heller, da han restitueres etter kræsjen for en tid tilbake. Denne helgen var det Markus Winkelhock som kjørte i hans sted. I førermesterskapet leder Paul di Resta med 20 poeng mens Mattias Ekström, Gary Paffett og Martin Tomczyk ligger på de neste plassene med 12 poeng alle sammen. Mika Häkkinen som vant løpet på EuroSpeedway i går ligger på 5. plass med 10 poeng. Neste løp er på Brands Hatch i England den 10. juni. Mer om dette på dtm.de!

Det gikk ikke så mye bedre for SEAT i WTCC i Valencia denne helgen. James Thompson som i år igjen kjører for Alfa Romeo sikret seg både pole position og seier i begge løpene. Yvan Müller var den som kvalifiserte seg til det beste startsporet for SEAT med 2. startspor. I det første løpet sikret Yvan Müller seg en 3. plass og Jordi Gene sikret seg en 4. plass. I det andre løpet endte Yvan Müller på en 4. plass og Jordi Gene på en 6. plass. Dette er i utgangspunktet ikke dårlige resultater, men på SEAT’s hjemembane hadde de nok forventet mer. Dette er forøvrig den første helgen som Alfa Romeo har vist seg frem på denne måten, det blir spennende å se hvordan det går fremover!

I førermesterskapet leder Jörg Müller med 31 poeng og Andy Priaulx ligger på 2. plass også med 31 poeng. På 3. plass ligger Augusto Farfus med 28 poeng. Best plasserte SEAT er Gabriele Tarquini på 5. plass med 21 poeng. James Thompson rykket opp til 6. plass med sine rykende ferske 20 poeng. I konstruktørmesterskapet leder BMW med 81 poeng. SEAT ligger på plassen bak med 62 poeng. Deretter finner vi Chevrolet med 50 poeng og Alfa Romeo med 34 poeng. Neste løp er i Frankrike den 3. juni.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/05/21/darlige-resultater-for-audi-og-seat/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.