Dell med Linux i USA

Denne uken starter Dell leveringen av Linux ferdiginstallert på utvalgte modeller. Dell valgte til slutt å gå for Ubuntu som ihvertfall jeg har inntrykk av er den mest populære Linux-distribusjonen for «hvermansen» for tiden. Hvis man kan kalle en som bruker Linux til daglig for «hvermansen». Jeg for min del synes det er gledelig at en såpass stor PC-leverandør som Dell omsider lytter til brukerne og leverer utvalgte modeller med Linux ferdiginstallert. Hvis man skal bruke Linux på sin Dell-pc, er det totalt unødvendig å måtte betale for en Microsoft-lisens. Hvis man har en Microsoft-lisens fra før, så er det jo heller ikke nødvendig å kjøpe en ny. Med mindre man fortsatt skal bruke den gamle pc’en. Det har ikke blitt bestemt om Dell også skal tilby Linux i Europa, men jeg krysser fingrene for at det kommer på ett senere tidspunkt! Mer om dette her!

Jeg for min del kjøpt min nåværende Dell Dimension 4550 i november 2002, og jeg har vel i grunn egentlig ikke behov for ny pc enda. Men det er ikke til å stikke under en stol at man er en tur innom Dell sine websider nå og da og konfigurerer en pc for å se hvordan prisnivået er for tiden. Min nåværende Dell-skjerm er på 17″ og den vil gå i «arv» når jeg kjøper meg ny pc. Det ser ut til at det er 19″ og 20″ Dell «pusher» mest av for tiden. Jeg for min del vil uansett gå for en UltraSharp-modell, da min nåværende skjerm er av den typen. Min neste pc vil vel også mest sannsynlig bli kjøpt med Microsoft Windows Vista. Jeg er overhodet ikke interessert i å kjøpe en separat lisens, derfor blir det til at min overgang til Microsoft Windows Vista først skjer når jeg kjøper meg ny pc. For å bli kvitt de værste barnesykdommene er det nok å anbefale å vente med å gå over til Microsoft Windows Vista til service pack 1 har kommet. Min overgang til Microsoft Windows XP skjedde først etter at service pack 2 hadde kommet.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/05/21/dell-med-linux-i-usa/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.