Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja

Søndag gikk turen videre til Tungeneset på Senja, et av høydepunktene og turistattraksjonene langs Nasjonal Turistveger – Senja! Her var det mye mer forseggjort og mye større parkeringsplass enn hva det var ved Bergsbotn! Fra rasteplassen går man på en “bru” eller hva man skal kalle det ned til Tungeneset og fjellet som gir deg en fantastisk utsikt over fjellet og fjellrekken Okshornan, populært kalt Djevelens tanngard! Det var Djevelens tanngard jeg hadde hørt om og lest om først, så det var først etterpå at jeg fikk med meg at fjellet faktisk heter Okshornan. Kallenavnet Djevelens tanngard er ikke nødvendigvis så populært blant alle. Men et artig og ikke minst beskrivende kallenavn spør du meg! Artig og mer dramatisk enn Okshornan også. Men for å være på den sikre siden bruker jeg her begge navnene og påpeker at fjellet heter Okshornan og Djevelens tanngard bare er et kallenavn.

Det er forøvrig strålende vær, strålende sol fra skyfri himmel og det er litt trafikk med turister her ved Tungeneset! Det er derfor ikke behov for noe mer enn t-trøye, shorts og jeg har bare med meg en liten bagg med noe å drikke og kompaktkameraet! Jeg har aldri vært her før heller, siden dette er min aller første tur til Senja! Så det blir som en oppdagelsesferd uansett hvor jeg reiser! På vei bortover fjellet på Tungeneset i retning Okshornan, populært kaldt Djevelens tanngard er det flere vanndammer som ligger blikk stille. Disse fungerer som det speil og jeg elsker å ta bilder å benytte meg av disse “speilene” i mine fotomotiver! Fjelltoppene gjenspeiles i vanndammene og det blir utrolig fine motiver av dette! På et tidspunkt er jeg helt nede ved en av disse vanndammene og lener meg mot fjellet på høyre side for å ta bilder. Når jeg skal opp, klarer jeg å skli med høyre bein, delvis plumper og mens jeg prøver å ta meg i mot / redde situasjonen går jeg nedi med venstre kne i fjellet. Jeg får et skrubbsår som blør litt og ikke minst så svir det ganske kraftig. Men jeg går resten av runden og tar en masse bilder!

Jeg sitter også på fjellet og nyter været, utsikten og ser på folkelivet på Tungeneset med utsikt til fjellene rundt! Det er ganske mange i området, men det stor området kan “sluke” ganske mange flere enn det er plass til på parkeringsplassen. Jeg er med andre ord ikke den eneste som har tatt turen ut i finværet denne søndagen! Enkelte stede må jeg stå og vente litt før jeg kan få tatt de bildene jeg ønsker. Men det er ikke noe stress. Jeg lar de andre gjøre seg ferdig og så får jeg tatt de bildene jeg har lyst til å ta etterpå! Jeg rusler etterhvert tilbake mot bobilen for å blant annet få renset såret jeg hadde fått på venstre kne. Når jeg er tilbake i bobilen er det rimelig varmt i bobilen, selv om jeg hadde åpnet alle tre taklukene når jeg parkerte. Så her måtte vinduene åpnes i tillegg.

   

Siden jeg hadde hatt litt problemer med navlen før ferien hadde jeg med meg pyrisept og litt bomullpads for å kunne rense såret. Jeg hadde ikke så mange pads igjen så jeg måtte bruke litt papirlommetørkler i tillegg. Det svir noe fryktelig når jeg har på pyrisept på såret, men det er godt å få vekk alt blodet og det som er av “småstein” i såret. Når jeg får renset såret ser det faktisk ikke så aller værst ut. Det var mye værre etter fallet jeg hadde ved Ystehede i juni! Men det hadde vært å foretrekke å slippe disse knall og fall-skadene. Nå var dette ikke et fall som sådan, men at jeg var uheldig og skli og gå nedi med kneet når jeg prøvde å redde situasjonen. Det blir en spontan reaksjon for å prøve å unngå å gå helt ned for telling og bli våt fra topp til tå. Litt knall og fall og skader må man regne med når man er såpass mye ute på tur ute i “ulendt terreng”. Man kan selvfølgelig også være uheldig på flatmark, men det skjer ikke så ofte.

Litt utenfor sesong hadde det sikkert ikke vært noe problem å tatt en natt her heller, men i sesongen så ville jeg aldri vurdert det.

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                                                                                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/03/13/tur-til-tungeneset-og-okshornan-pa-senja/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.