Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet

Det hadde blitt fredag formiddag allerede når jeg la avgårde fra rasteplassen ved Stor-Elgen i Østerdalen, nærmere bestemt klokka 11.08. Jeg måtte jo selvfølgelig sikre meg noen bilder av Stor-Elgen og stedet jeg hadde tilbragt den første natten på denne sommerferien! Målet for denne dagen var å komme meg så langt nord som mulig, minst til Mosjøen. Hvis jeg klarte å komme meg opp til Mosjøen hadde jeg isåfall unnagjort ytterligere 66 mil på vei nordover til Senja. I bakhodet har jeg hele tiden håpet på å klare å kjøre en enda lengre etappe, for da vil den tredje og siste etappen opp til Senja bli enda kortere. I tillegg vil jeg treffe ferga tidligere på dagen. Vi hadde jo lest om alle problemene med fulle ferger i nord denne sommeren, hvor absolutt alle skulle på ferie i eget land. Jeg satset på at det ville gå bra, jeg hadde også sørget for å følge med på webkameraet som stod på fergekaia i Bognes.

Jeg starter dagen med bare frukt og appelsinjuice til frokost, så det tar ikke så lang tid før jeg trenger litt påfyll i form av lunsj. Det ble derfor et stopp ved Rema 1000 i Berkåk for å spise. Og når man først stopper tar man selvfølgelig også en tur på toalettet. Tre timer senere ble det en stopp på Esso Asphaugen for å fylle diesel. Jeg fikk lirka på 58,23 liter til 14,99 kroner literen. Deretter gikk turen videre nordover i to timer og 18 minutter før det ble et obligatorisk stopp ved Nordlandsporten! Nå er dette bare min andre tur til Nord-Norge, så det er foreløpig obligatorisk å stoppe for å ta bilder av Nord-Norge-skiltet som henger over veien her! Det skal nok mye til at jeg ikke synes at det er litt stas og noe jeg bare må gjøre. Det ble dog bare et lite stopp for å ta litt bilder og sånn før jeg var tilbake på veien igjen. Jeg var forresten også innom en av Statens Vegvesen sine vekter og fikk veid bobilen til 3.180 kilo uten fører. Litt lavere matchvekt enn sist jeg var på tur til Nord-Norge, siden jeg nå ikke hadde med meg et lager av brus kjøpt i Sverige.

Den siste og lengste etappen denne fredagen ble på 3 timer og 49 minutter før jeg stoppet for kvelden. Jeg hadde passert Mosjøen for lengst og hadde kommet meg opp på Saltfjellet! Jeg tenkte at jeg kanskje kunne stoppe ved Polarsirkelsenteret oppe på Saltfjellet, men der var det så smekk fullt med bobiler at jeg kjørte bare videre. 12 kilometer nord for Polarsirkelen og Polarsirkelsenteret stoppet jeg opp på en parkeringsplass langs veien for å sette punktum for dagens etappe! Jeg hadde tilbakelagt ikke mindre enn 81,5 mil på en og samme dag i bobil nordover i Norge! Det er ny rekord for min del! Jeg har kjørt ganske mye lengre med vanlig bil sydover i Europa, men det kan overhodet ikke sammenlignes! 81,5 mil er lengre enn jeg noen gang hadde forestilt meg at jeg skulle få til i løpet av en dag bak rattet på bobilen! Klokka var forresten 23.42 fredag kveld når jeg parkerte bobilen på Saltfjellet! Vel blåst tenker jeg.

Nå hadde jeg tilbakelagt totalt 1.143,7 kilometer, en gjennomsnittshastighet på 71 km/t, kjørt i 15 timer og 59 minutter med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,81 liter per mil. Lang dag og det tok bare en times tid før jeg var under dyna natt til lørdag. Klokka ble dog 01.05 og da hadde jeg 98% igjen på batteriet. Lørdag våknet jeg med 93% på batteriet og jeg tok denne turens første dusj. Det må jeg innrømme at var en høydare! Siden jeg kjørte 15,5 mil lengre enn planlagt på fredag, blir det 15,5 mil kortere å kjøre lørdag, det må jeg innrømme at er helt innafor!

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/02/16/lang-etappe-med-bobilen-nordover-andre-natt-pa-saltfjellet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.