En natt ved Lista fyr med bobilen

Når jeg først hadde vært en tur på HKB 23/978 Marka, Marka skyte- og øvingsfelt, var det ganske naturlig å ta turen videre til Lista fyr. Det var tross alt bare 13 minutter å kjøre! Jeg visste også at det var mulig å overnatte med bobilen på parkeringsplassen til Lista fyr. Stedet står også listet opp i Bobilguiden for Sørlandet og Østlandet! Det er første gang jeg er ved Lista fyr med bobilen, men jeg har besøkt fyret to ganger tidligere. Første gangen jeg besøkte Lista fyr var i juni 2015 og andre gangen jeg besøkte Lista fyr var i mai 2016. I likhet med veldig mange andre fyr, finner man rester etter bunkere fra krigens dager her også. Det gjør det jo selvfølgelig litt ekstra interessant i mine øyne! Men først og fremst var jeg der for å se fyret igjen, og ikke minst hvordan været ville utspinne seg resten av denne fredagen! Og vær er det ikke noen tvil om at vi hadde mye denne dagen!

Det stod forresten allerede parkert en bybobil på parkeringsplassen ved Lista fyr. Den hadde parkert nærmere på motsatt side av parkeringsplassen for meg. Mulig man ville stå mer i le der enn der jeg endte opp med å parkere. Men det er jo selvfølgelig litt avhengig av hvor vinden kommer fra. Uansett hadde jeg klart å finne meg en plass på parkeringsplassen som gjorde at jeg hadde utsikt mot fyret og solnedgangen og etter mine beregninger ville jeg få vinden inn mot fronten av bobilen. Det er det som er det optimale. Jeg hadde forøvrig fått parkert bobilen i vater uten bruk av nivåklossene. Det er slik jeg liker det aller best! Jeg regnet ikke med at det hadde regnet fra seg denne fredagen, så det var bare å dra på seg regntøyet og gummistøvlene igjen for å ta litt bilder! For de andre besøkende ved Lista fyr så det kanskje litt voldsom ut denne vanntette bekledningen, men det tok faktisk ikke så veldig lang tid før himmelen åpnet seg og det kom regn i bøtter og spann igjen.

Selv om jeg hadde på meg klær for dette, var det ikke dumt å ta en tur inn i “fugleobservatoriet” og ikke minst den lille “jordkloden” som hadde blitt bygget av søppel skylt inn fra havet! Artig påfunn, men samtidig en påminnelse om hvor mye søppel og ikke minst plast som haver i havet. Mye av det skylles inn til land rundt omkring i verden. Men uten tvil et fint sted å søke ly når det regner som værst! Jeg var også litt kreativ med Gorillapod-stativet mitt og fikk tatt litt selfies her også. Det må sies at jeg var veldig selfie-aktiv på denne turen! Men det er ihvertfall gøy for min del å også ha litt bilder av meg selv når jeg er på tur. Ikke bare av de stedene jeg besøker. Og når jeg reiser på tur alene, er jeg jo avhengig av å ta disse bildene selv. Med Gorillapod’en får jeg også mulighet til å ta bilder på selvutløser av meg i helfigur, ikke bare tradisjonelle selfies med å holde kameraet selv.

    

I tillegg til “jordkloden” var det også en del andre kunstinstallasjoner i bunkerne og de forskjellige stillingene ved Lista fyr! Deriblant i stillingen for luftvern og den lille observasjonsposten som er en del av muren rundt Lista fyr! Men det er uten tvil “jordkloden” som jeg ble mest fascinert av. Både på grunn av alle fargene og så fikk jeg også tatt en del bilder av den i utrolig fint lys fra solnedgangen! Jeg må si at her tok jeg noen av de fineste bildene på denne turnen! Og det av søppel fra havet! Man kan forøvrig også se av bildene jeg tok av bobilen at det er mye VÆR denne kvelden! Solnedgangen sørget også for at det blir litt av det fargerike slaget!

Men da var det dags for å trekke tilbake til bobilen og lage meg litt middag. Jeg var forberedt på at det kom til å bli en “livlig” natt, da det var meldt ganske mye vind og ikke minst mye regn i løpet av natta. Men jeg håpte at selv om jeg stod litt utsatt til ute ved kysten, håpte jeg at Lista fyr og bygningene rundt ville ta av litt for vinden. Regnet derimot ville jeg selvfølgelig bare ta i mot. Men det var nok lurt å holde taklukene helt lukket denne natta. Men uavhengig av været hadde jeg en fin kveld i bobilen i kvelden! Det er alltid hyggelig og lunt inne i bobilen når det er skikkelig ruskevær ute! Etterhvert var det dags å krype til sengs og få seg en god natts søvn! Men det regnet såpass kraftig i løpet av natta at jeg våknet av det. I tillegg hadde jeg 15 sekundmeter med vind i løpet av natta. Men det var langt fra det værste jeg har opplevd når jeg har overnattet i bobilen! Men litt  bevegelse i bobilen får man når det er såpass med vind! Men det hindret ikke meg i å få en god natts søvn allikevel! Men værvarselet de neste dagene viste at været ville bli MYE værre. Så det var kanskje en idè å komme seg litt mer i le den siste natta?

Følg med videre!

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En tur til Marka skyte- og øvingsfelt med bobilen (18.12.19)
En natt på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (17.12.19)
En natt på Flekkerøya utenfor Kristiansand med bobilen (16.12.19)
En tur til Møvik fort i Kristiansand med bobilen (05.12.19)
En natt ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen (04.12.19)  
En natt ved Storesand utenfor Fevik med bobilen (03.12.19)
En natt ved Østerholtheia med bobilen (02.12.19)
En tur til Tangen fort med bobilen (29.11.19)
En natt i Langesund med bobilen (28.11.19)
En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                                                                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/12/19/en-natt-ved-lista-fyr-med-bobilen/

1 kommentar

    • Wiklund Jan22 desember, 2019 kl 02:12

    Dette er barndomstrakter. Broren min og jeg tilbrakte deler av somrene hos vår onkel på sørlandet. sommeren 1954 tror jeg , var første året han hadde bil, og da skulle han og min tante kjøre oss heim til Lillehammer. Da husker jeg at vi kjørte om knuten. Jeg minns å huske at det var brattere den gangen,men det er jo 65 år siden, og jeg var jo bare 9 år gammel.ieli

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.