En tur til Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen

Jeg syntes det hadde vært mer enn nok vær i løpet av den natta jeg hadde ved Lista fly plass, med masse regn og vind med en styrke på 15 meter per sekund! Neste natt var det meldt mer enn 20 meter per sekund! Det hadde jeg egentlig ikke så veldig lyst til å oppleve, selv om jeg egentlig hadde lyst til å ta en tur til Lindesnes fyr. Men det måtte nok bli en annen gang, for det er måte på til vær jeg ser grunn til å utsette meg for også, så lenge jeg kan slippe. Jeg bestemte meg derfor for å kjøre lengre østover og kanskje litt nordover for å unngå det værste været. Første tanken var Odderøya i Kristiansand, der hadde jeg lest at det skulle være mulig å overnatte med bobilen. Men jeg hadde ikke vært på stedet og tatt en nærmere titt enda. Jeg har riktignok vært på Odderøya fort og Odderøya fyr, men det var med personbil og da hadde jeg ikke slike tanker i bakhodet.

Men før jeg forlot Lista tok jeg selvfølgelig en tur innom Lista flyplass for å ta en ny titt på deres Würzburg Riese FuMO 214 radar! Jeg besøkte denne for første gang i mai 2016, det var mitt første møte med en slik radar fra andre verdenskrig med mine egne øyne og ikke bare i form av bilder! Andre gangen jeg så en tilsvarende radar var en Würzburg Riese FuSE 65E radar ved Raversyde Atlantikwall Museum i Belgia i august 2017! Det er et stort museum i forbindelse med Würzburg Riese FuMO 214 radaren som står på Lista flyplass, men det har ikke vært åpent de to gangene jeg har vært innom. Neste gang bør jeg kanskje sørge for at det er åpent, slik at jeg kan få tatt en titt på alt de har inne i hangaren også! For det er ikke småtteri har jeg skjønt! Men bare det å få sett Würzburg Riese FuMO 214 radaren i sin fulle prakt på nytt var en stor opplevelse i seg selv!  Det må sies at den kanskje ikke var så veldig “pent” akkurat når jeg var innom i september, da den var under oppussing. Men jeg forstod at det ikke var lenge etter at jeg hadde vært innom før oppussingen var ferdigstilt! Så da får jeg gleden av å se den ferdig oppusset neste gang jeg tar en tur innom tenker jeg!

Selv antenna til radaren var nok også litt mer rettet mot “verdensrommet” enn hva den vanligvis er. Nettopp for å gjøre det lettere å komme til for å pusse den opp! Men selv om den kanskje ikke viste seg frem fra sin aller peneste side, så var det gøy å få tatt noen nye bilder av radaren! Bobilen stilte også gledelig opp på noen “selfies” foran radaren fra andre verdenskrig! Den syntes det er utrolig stas å ta bilder av skjønner dere! Eieren synes ihvertfall at det er litt gøy å dokumentere med bilder hvor han har vært på sine “ville veier” rundt omkring i Norge! Foreløpig er det primært Norge og litt i Sverige jeg har vært med bobilen. Mitt primære mål med å kjøpe bobilen var å reise mye mer i Norge enn det jeg hadde gjort hittil, derav all reisingen i Norge. Og det er fortsatt MYE av Norge jeg gjenstår å besøke! Jeg er heller ikke fremmed for å besøke noen steder på nytt også. Det er jo slik at man fort får steder man faller for og liker seg. Sørlandet er uten tvil et slikt område. Det er jo heller ikke så veldig langt hjemmefra, tross alt. Og det gjør ingenting. Det er litt lengre å ta en “svipptur” til Nord-Norge. Men det har man sommerferien til, ikke sant?

Fra Lista flyplass gikk turen videre til en tryggere “havn”! Følg med!

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En natt ved Lista fyr med bobilen (19.12.19)
En tur til Marka skyte- og øvingsfelt med bobilen (18.12.19)
En natt på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (17.12.19)
En natt på Flekkerøya utenfor Kristiansand med bobilen (16.12.19)
En tur til Møvik fort i Kristiansand med bobilen (05.12.19)
En natt ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen (04.12.19)  
En natt ved Storesand utenfor Fevik med bobilen (03.12.19)
En natt ved Østerholtheia med bobilen (02.12.19)
En tur til Tangen fort med bobilen (29.11.19)
En natt i Langesund med bobilen (28.11.19)
En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                                                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/12/20/en-tur-til-wurzburg-riese-fumo-214-radaren-pa-lista-flyplass-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.