Flott rasteplass her på Forsan i Steigen

Som sagt så gjort, eller rettere sagt skrevet når jeg var fremme med bobilen på Forsan i Steigen. I dag hadde jeg ikke planer om å gjøre noen spesielle krumspring, men rett og slett ta en rolig hviledag om du vil. Jeg har jo selvfølgelig redigert litt bilder og skrevet noen ord, men det er jo bare kos. Det har vært litt trafikk til og fra på rasteplassen her på Forsan i Steigen. Den første rasteplassen du kommer til så fort du kommer ut av Steigentunellen på 8.079 meter. Jeg mener det heter Forsan her, det står ihvertfall så på Google maps. Og det skal være et vann som heter Forsanvatnet ikke langt herfra.

Det har vært pent vær men overskyet i dag og det har ligget på 15-16 varmegrader. I grunn et ganske flott vær. I bobilen har jeg ikke hatt behov for noe annet enn shorts, men når jeg skulle ut og rusle meg en liten tur her i området skifta jeg til bukse. Jeg tenkte å ta en nærmere titt på rasteplassen jeg har overnattet på. Jeg vet ikke når rasteplassen var ferdigstilt, men den virker ikke altfor gammel. Uansett har de lagt ganske mye jobb i rasteplassen og det har blitt en veldig flott sådan. Det er også toalettfasiliteter på plassen som dog har en litt merkelig løsning på det meste.

Den originale dispenseren til såpe er tydeligvis ute av drift, så det har blitt satt opp en ny. Lufttørkingen fungerer ikke, og man må trykke på en knapp på veggen for å både “trekke ned” i toalettet og få vann i krana når man skal vaske hendene. Og vær obs på at vannet ikke renner så veldig lenge av gangen, så man må trykke på knappen ganske mange ganger før man omsider er ferdig. Men siden lufttørkeren ikke virker, ihvertfall ikke på herretoalettet, er man nødt til å bruke toalettpapir til å få tørket hendene også. Det er uansett ikke noe stort problem for meg, jeg har jo eget toalett med meg hele tiden. Men jeg benytter gjerne muligheten til å benytte andre toaletter for at mitt eget toalett ikke skal gå så fort fullt.

Jeg har hittil fint klart å både klare meg med en tank ferskvann (140 + 10 liter i varmtvannsberederen) i 4 netter, spillvannstanken har heller ikke blitt full i løpet av denne tiden. I tillegg har som regel toalettet ikke vært smekk fullt enda. Men det varierer jo selvfølgelig litt fra tur til tur, det varierer jo litt hvor ofte man er på toalettet og om man bruker eget toalett hele tiden eller ei. Det er selvfølgelig også søppeldunker her, både her oppe jeg står og nede på plassen nede nærmere vannet hvor det er tilrettelagt for bobiler og campingvogner. Det er ihvertfall slik jeg har forstått at er opplegget her. Men siden det var allerede noen bobiler der nede når jeg kom i natt, parkerte jeg her oppe. Og jeg har ikke sett noen grunn til å flytte på bobilen i løpet av dagen. Jeg står utmerket fint her jeg står.

Det hadde vært helt makaløst om alle rasteplasser holdt denne standarden. Det hadde vært utrolig flott for alle selvfølgelig, men også for oss som er på tur med bobilen. Men samtidig er det viktig at vi ikke fyller opp plassen slik at det ikke er mulig for også andre å benytte seg av rasteplassene. Jeg holdt opprinnelig mulighetene åpne for at jeg kanskje kjørte videre her på Steigen i løpet av dagen, men jeg har valgt å bli her på samme sted. Jeg kjører pent og pyntelig videre i morgen tenker jeg. Det er ikke noe stress og jeg har ferie. Før jeg kjøpte bobilen hadde jeg ofte store planer for alt jeg kunne tenke meg å se og oppleve i løpet av turen. Og siden man måtte kjøre frem og tilbake til hotellet hele tiden, så ble det fryktelig mye kjøring. Nå tar jeg det derimot litt mer med ro og folk flest vil kanskje mene at jeg har litt mer feire nå enn før. Jeg må ihvertfall si at jeg liker det! Greit å ikke trenge ferie etter at man har ferie for å komme til hektene igjen også?

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/07/flott-rasteplass-her-pa-forsan-i-steigen/

2 kommentarer

  • Geir Åge Ofstad7 juli, 2019 kl 21:42

  Det med knapper på veggen til do, vann og tørk er nok vanlig. Opplevde den varianten på 2 rasteplasser idag. Noe tungvint løsning.

  • kak7 juli, 2019 kl 21:48
   Forfatter

  Det er jeg helt enig med deg i, Geir Åge! Man forventer liksom at knappen for å «dra ned» i toalettet er rett ved toalettet og ikke «langt borte på veggen» et sted. Men her har man altså samlet alle knappene for å styre opplegget på et og samme sted. Vet man det, så leter man kanskje ikke etter knappene neste gang. Men uansett om man vet eller ei, så synes jeg det virker litt tungvint ja.

  De rasteplassene du har vært på i dag, Geir Åge, har alt fungert som det skal?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.