Nordfold i Steigen

Etter å ha forlatt Engeløya etter fire netter gikk turen til Nordfold i Steigen. Nordfold er en liten bygd i Steigen som tidligere hadde fergeforbindelsen til fastlandet i Røsvik i Sørfold.  Dette var fastlandsforbindelsen for hele Steigen, fergeforbindelsen eksisterte fra 1964 til Steigentunellen ble åpnet i 1991. Jeg visste egentlig ikke så veldig mye om hva jeg ville finne i Nordfold, men hadde sett på satellittbilder på Google maps at det var en båthavn der, så jeg regnet med at jeg kunne få tatt noen fine bilder. Og den antagelsen hadde jeg helt rett i.

Men i tillegg ble det en tur innom Coop Marked for å kjøpe meg en is! En Royal Trippel fra Diplom is smakte veldig godt i sola! Jeg satt på en krakk på brygga og koste meg med isen. Hvis jeg ikke husker helt feil, så er det faktisk den første småisen jeg har spist denne sesongen. Jeg har egentlig hatt lyst på en slik Royal Trippel i flere dager, men Bunnpris har ikke Diplom is, så da har det latt vente på seg. Så når muligheten da først bydde seg, var jeg ikke vanskelig å be!

Legg forresten også merke til “treskallen” jeg fant utenfor en av sjøbuene! Utrolig stilig må jeg si. Der stod den forlatt og ensom og kunne sikkert vært lett å stjele for en uærlig sjel som var forbi. Eller forekommer ikke sånt her oppe i Nord-Norge? Jeg nøyde meg med å forevige karen med noen bilder ihvertfall! Jeg rusla litt rundt småbåthavna og den gamle fergekaia til fastlandsforbindelsen for hele Steigen. Om det er en annen type fergeaktivitet ved denne kaia i dag har jeg ikke undersøkt, men det virket rimelig dødt. Det stod dog parkert to busser på stedet. To stykk Scania OmniExpress som vi også har hatt en av ved Vy (tidligere Nettbuss) avdeling Fredrikstad. Men den mener jeg er solgt nå.

Cermaq virker å være det store selskapet for fisk her oppe, hovedkontoret ligger i Nordfold etter hva jeg kunne skjønne. De driver hovedsakelig med oppdrett av laks og ørret. Det var også de som hadde anlegget som lå inne i vika ved Forsan rasteplassen.

Det ble bare en liten tur innom Nordfold, for jeg var på vei videre til noe mye mye større.

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/15/nordfold-i-steigen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.