Idyllisk i Auvika i Steigen

Når jeg først hadde kjørt til Leinesfjord for å tømme og fylle opp bobilen med ferskvann igjen, tenkte jeg å finne et sted jeg kunne overnatte “sørpå” i Steigen. Jeg tok derfor frem Bobilguiden for Nord-Norge og Midt-Norge som jeg plutselig kunne få bruk for. Siden jeg endret planen for sommerferien fra å dra til Vestlandet til å dra til Nord-Norge isteden. Da fant jeg raskt et idyllisk sted ved Auvika i Steigen. Det stod også at det var lite trafikk der, noe som passet meg utmerket. Jeg trengte et sted for kvelden og jeg hadde tenkt til å jobbe med artikkelen fra Batterie Dietl på Engeløya i Steigen.

Det som dronebildet i Bobilguiden dog ikke viste så godt, var at det var litt høydeforskjell her, man stod nede i en liten “dump” og veien gjorde dermed at man ikke hadde noen god utsikt ut til selve Auvika. Men det tenkte jeg ikke ville være noe å henge seg opp i. Men noe jeg reflekterte over bare. På bildet i Bobilguiden ser man også at bobilen til fotografen til Bobilguiden har kjørt mye lengre frem enn det jeg valgte å gjøre. Jeg fant meg en fin plass med bredsiden mot Auvika og var i grunn ganske fornøyd med parkeringen i vater. Jeg rigga meg på plass og fikk frem PC’en og koblet opp inverteren og så frem til å være litt produktiv med å skrive om turen på Batterie Dietl.

Men da oppdager jeg at det er så og si ikke mobildekning på stedet i det hele tatt. På mobilen er det helt håpløst, det er litt bedre med iPad’en, men det er ikke spesielt bra der heller. Jeg går meg derfor en liten tur i området for å se om det er bedre et annet sted, men uten at jeg finner noen “sweet spot” på stedet. Hadde det ikke vært for at jeg hadde planer om å bruke ettermiddagen på å skrive artikkelen om Batterie Dietl og publisere alt sammen, hadde det ikke vært så veldig viktig. Selv om jeg foretrekker å ha mobildekning. Etter en liten stund konkluderer jeg med at jeg må finne meg et annet sted. Nå kunne jeg forsåvidt bare kjørt til et sted, stått parkert der og jobba og så kjørt tilbake til Auvika for å overnatte der. Men det blir litt frem og tilbake. Men Auvika er faktisk det stedet jeg har hatt best DAB-dekning hittil. Det var «full pupp» på signalene på min Tivoli PAL+ faktisk!

Men før jeg drar videre for å finne meg et bedre sted, rusler jeg en liten tur for å ta litt bilder. Det er ikke noen tvil om at det er et utrolig fint sted og en fantastisk utsikt over Auvika og fjellene litt lengre ut. Nede på stranden legger jeg merke til at det er et skilt av noe slag og noe fargerikt, så jeg går bort for å ta en titt. Det er en stor stein og flere mindre steiner som har blitt malt i fargerike farger med et skilt for å oppfordre til å holde stranda ren! De små steinene som har blitt malt har blitt utformet/dekorert som små mennesker. På den store steinen er det et stort ansikt med hår, skjegg og det hele! En mann som ligger og koser seg på stranda med andre ord! Utrolig kreativt og mye mer artig enn om det hadde stått et tradisjonelt skilt på stranda!

Kanskje også mer effektivt? Det så ihvertfall veldig ryddig og fint ut på stranda i Auvika. Om det er fordi folk faktisk holder stranda rent eller om det er veldig lite folk der, aner jo selvfølgelig ikke jeg noe om. En kombinasjon kanskje? Utrolig synd at jeg måtte dra videre for å få gjort det jeg skulle. Det er utrolig hvor avhengig man er av mobildekning blitt. Jeg hadde sikkert klar å fått til de vanlige tingene med å lese litt nyheter og sjekke sosiale medier og slike enkle ting, men jeg trengte et litt mer stabilt “datanettverk” enn som så. Så da var det bare å pakke sammen bobilen etter å ha vært i Auvika i nesten en time. Litt komisk at det heter Auvika (AUvika), for når jeg skulle ut av bobilen for å gå og ta litt bilder, så klarte jeg å klemme venstre lillefinger (litt) i bodelsdøra. Men nok til at det gjorde fryktelig vondt. Neglen ble litt mørkere ut over kvelden, ikke blå men litt lilla kanskje.

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/12/idyllisk-i-auvika-i-steigen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.