Bøsanden på Engeløya i Steigen

Etter fire netter på Engeløya, først to netter på Batterie Dietl og så ytterligere to netter en kilometer unna på Engeløya, var det på tide å utforske andre deler av Steigen. Men første stopp var ikke veldig langt unna, for turen gikk videre til Bøsanden. Jeg hadde vært en tur nedom parkeringsplassen til Bøsanden to dager tidligere, men konkludert med at jeg ikke hadde lyst til å overnatte der. Men jeg ville veldig gjerne en tur innom for å ta en titt på selve stranden. Den så man nemlig ikke så mye til fra parkeringsplassen. Da fant fant jeg tross alt et mye bedre sted litt nærmere Batterie Dietl.

Bøsanden er en fantastisk sandstrand på Engeløya som er ulikt noe jeg noen gang har sett tidligere. Nå har jeg jo selvfølgelig sett både strender, hvite sandstrender og veldig lange strender tidligere. Men jeg har ikke sett en strand med slike høye fjell rett ved tidligere! Det blir rimelig gigantisk når man får fjellene så nærme som dette! Utrolig majestetisk, rett og slett! Også litt artig at skyene får det til å se ut som det “lyner” ut av fjellet! Jeg angrer ikke et skund på at jeg tok turen innom Bøsanden allikevel. Dette var en såpass stor og lang strand at det var overhodet ikke noe problem å gå et stykke videre for der flesteparten oppholdt seg og komme seg litt for seg selv. Da hadde jeg også mulighet til å ta litt bilder uten at jeg ble mistenkt for både det ene og det andre.

Jeg ruslet litt “frem og tilbake” på Bøsanden, ikke til hver av de to endene av stranda riktignok, men det ble en liten fin gåtur ut av det faktisk. Men selv om “badegjestene” både var lettkledde, lå og solte seg og noen av dem var ute i vannet, var det alt annet enn varmt. Jeg for min del hadde på meg både olabukse og hettegenser. Ikke hetta over hodet riktignok. Der hadde jeg en caps for å skygge litt for sola. Hadde det vært vindstille hadde det nok opplevdes ganske mye varmere. Derfor prøvde nok de som lå og “slikket sol” å legge seg litt i le for vinden. Må si at dette er en av de mest fantastiske strendene jeg har vært på noen gang! En makaløs utsikt og majestetiske fjell rundt omkring!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/14/bosanden-pa-engeloya-i-steigen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.